25n
25N
25N

Gaspar sobre Rodríguez: "Sembla mentida que calga estar recordant la presumpció d'innocència tots els dies"

Gaspar sobre Rodríguez: "Sembla mentida que calga estar recordant la presumpció d'innocència tots els dies"
02/02/2019 -

El president de la Diputació de València, el socialista Toni Gaspar, ha lamentat, respecte a la situació en la qual es troba l’extitular d’aquesta institució, el també socialista, Jorge Rodríguez, després de la seua detenció en el marc de l’Operació Alqueria, que s’haja d’estar “tots els dies” i “a hores d’ara”, recordant l’existència del dret a “la presumpció d’innocència”.

“En aquest país sembla mentida que calga estar recordant a hores d’ara això de la presumpció d’innocència tots els dies”, ha indicat en una entrevista a Europa Press Gaspar, que va succeir a Rodríguez com a responsable de la corporació provincial el mes de juliol passat després que aquest últim decidira deixar la presidència i el seu escó com a diputat provincial després de ser detingut a la fi de juliol.

No obstant això, Jorge Rodríguez, que va ser suspés cautelarment de militància pel PSOE arran d’aquest fet, va decidir mantindre’s al capdavant de l’alcaldia de l’Ajuntament d’Ontinyent (València). L’Operació Alqueria investiga irregularitats en la contractació de personal directiu de Divalterra, empresa pública dependent de la corporació provincial.

Toni Gaspar, que formava part de l’equip de govern de Jorge Rodríguez en la Diputació de València com a diputat d’Hisenda, ha destacat la “bona relació” que tots dos han tingut i tenen i ha assenyalat que des del pla personal i “la part humana, a ningú li agradaria estar en la pell” de l’exresponsable provincial.

“Bona relació la teníem, l’hem tinguda i la continuem tenint. Em quede en la part personal, és una persona que conec. Em passaré a la part humana, a ningú li agradaria estar en la seua pell”, ha exposat l’actual president de la institució provincial, que ha considerat que “és molt important que tothom empatitze amb aqueixa qüestió vinga d’on vinga”.

En aquest sentit, Gaspar ha demanat tindre en compte la presumpció d’innocència, “la qual cosa he dit sempre, per a ell i per a tots”. “Sembla mentida que calga estar recordant que ho diu la Constitució. Hi ha a qui se li omple la boca amb la Constitució i s’oblida que això ho diu la Constitució”, ha insistit.

“A més, com ho conec i tinc relació personal amb ell aqueixa presumpció la tinc no solament per la Constitució sinó com a persona”, ha afegit el responsable provincial respecte a la situació de Jorge Rodríguez.

Preguntat per la decisió d’aquest últim de concórrer a la reelecció com a primer edil d’Ontinyent en les eleccions municipals del pròxim mes de maig, Toni Gaspar, també alcalde de Faura (València), ha assenyalat que es presentarà i que “el seu municipi decidirà el que haja de decidir”.

“EL QUE DIC PER A UN SERVEIX PER A TOTS”

D’altra banda, respecte a la condició d’investigat d’un dels membres del seu equip de govern en la corporació provincial, el portaveu de Compromís i diputat de Cultura, Xavier Rius, per un presumpte delicte de prevaricació administrativa en l’adjudicació de catàlegs i en la contractació d’actors-manyagues per a l’exposició permanent del Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), Gaspar ha afirmat que “el mateix que dic per a un serveix per a tots, siga del color que siga”.

De la mateixa manera s’ha pronunciat preguntat per la petició feta per la Fiscalia Provincial de València perquè un jutjat de la capital valenciana investigue si han existit delictes de prevaricació o malversació de cabals públics en una subvenció de 60.000 euros que la Diputació va atorgar en 2016 a l’equip de motociclisme Manuel ‘Champi’ Herreros.

“El mateix que dic per al de dalt i per al de baix, per al d’un costat i per al de més enllà. El que dic val per al president, per al diputat, per al diputat d’un grup polític, d’un altre o qui siga, m’és igual. El mateix que dic per a un serveix per a tots, siguen del color que siguen”, ha reiterat Toni Gaspar. Així, ha apostat per la “coherència” i per plantejar “per a tots exactament el mateix”.

“EXPLICACIONS OPORTUNES”

El president de la Diputació de València ha agregat que “quan corresponga i on corresponga” s’hauran de donar “les explicacions oportunes del que hi haja”. No obstant això, ha exposat que per la informació que té “està correcte” i ha insistit a tindre en compte i a respectar la “presumpció d’innocència”.

“La gestió pública es fa i tothom intenta fer-la de la millor manera possible. Es poden cometre errors però això es dirimirà on s’haja de dirimir i dirà qui haja de dir. Processalment cadascun on li corresponga que diga el que corresponga”, ha manifestat.

Respecte a Xavier Rius ha apuntat que “ja ha dit el que havia de dir a nivell polític” i sobre la diputada d’Esports, Isabel García, per la subvenció que la Fiscalia demana que s’investigue, Toni Gaspar ha assenyalat que “encara ningú li ha dit res”. “Ella encara no sap res”, ha declarat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 4 =