25n
25N
25N

Gaspar sobre els governs de coalició: "És un model que ha vingut per a quedar-se, la gent vol diversitat"

Gaspar sobre els governs de coalició: "És un model que ha vingut per a quedar-se, la gent vol diversitat"
10/02/2019 -

El president de la Diputació de València i alcalde Faura, Toni Gaspar, ha considerat que els governs de coalició, com el que presideix en la institució provincial conformat per PSPV, Compromís, València en Comú i EU, representen “un model que ha vingut per a quedar-se”.

“La gent vol diversitat”, ha afirmat en aquest sentit, al mateix temps que ha assenyalat que es tracta d’un tipus d’executiu en el qual els polítics, de qualsevol formació, han de sentir-se “còmodes” i al qual han d’acostumar-se.

Gaspar ha afirmat, en una entrevista a Europa Press, que ell se sent “còmode” en el govern de la corporació provincial, amb quatre grups” polítics i a “quatre bandes” i ha manifestat que aquesta ha sigut una experiència “positiva”.

Per això, ha assenyalat que no té “cap queixa” i que estaria disposat a tornar-la a tindre encara que ha matisat que caldrà esperar als pròxims comicis. “Quan obrim les urnes la gent decidirà on es dóna” aqueix tipus de governs, ha precisat.

“És un model en el qual tenim l’obligació de sentir-nos còmodes perquè és el que la gent ha decidit, la majoria va donar aqueix model, i perquè pel que veiem ha vingut per a quedar-se, tant si és en la dreta com en l’esquerra”, ha exposat. El responsable provincial ha agregat que “la gent és diversa en el seu vot” i que “el que vol és que hi haja acords tant per un sector com per un altre”. “Acostumem-nos”, ha insistit Gaspar.

Després d’això, el president de la Diputació ha indicat, en al·lusió al PP, que “algun partit polític fa quatre anys demonitzava això” i amenaçava que venia “el tripartit” encara que ha destacat que “ara” veu “que ha canviat d’opinió” i que “és una cosa més sana”. “Benvinguts a la realitat. Tots, de tant en tant, aterrem en la realitat. Benvinguts a aqueixa realitat”, ha dit.

“UN EXERCICI MOLT BO”

El responsable provincial ha comentat sobre els governs de coalició que els temes en els quals no hi ha acord entre les forces que els componen obliguen a “negociar i consensuar” però ha subratllat que això “està molt bé” i és “un exercici molt bo”.

“És veritat que hi ha temes en els quals no estàs d’acord cent per cent. Això obliga a negociar i a consensuar coses. Això està molt bé. En democràcia consensuar coses i que no siga cent per cent el que pensa un sinó arribar a acords està molt bé. És un exercici molt bo, sobretot, si és el que la gent vol” i ha expressat en “les urnes”, ha plantejat.

D’altra banda, respecte al seu futur i a si estaria disposat a tornar a liderar el govern de la institució provincial valenciana, Toni Gaspar ha assegurat “clar” que li agradaria però ha precisat que no tot depén d’ell. Ha dit que “quan un es llança a treballar, en un projecte, es llança” i “posa totes les energies” i s’ha definit com “un apassionat de la gestió pública” i dins d’aquesta de la municipal però ha matisat: “tot no està a la meua mà”.

“HI HA MOLTS VECTORS”

En aquesta línia, ha recordat que l’elecció del president de la Diputació no sorgeix directament de les urnes perquè depén del resultat electoral en cadascun dels partits judicials de la província. “Hi ha molts vectors. Primer han de decidir els ciutadans en les urnes els seus ajuntaments. Sobre els ajuntaments es decidiran els diputats i sobre ells, el president. És una cosa posteleccions. Això vindrà quan venja”, ha asseverat.

Toni Gaspar ha comentat que “igual que la història, la política i la vida estan per escriure’s” i ha manifestat que “ja veurem el que s’escriu”. “Això d’abans és política ficció i això de després és traure la bola de cristall. Ara cal treballar, hi ha una responsabilitat de gestió fins al dia anterior en el qual prenga possessió la següent corporació. El bon polític ho fa fins a aqueix dia”, ha precisat.

D’aquesta manera, ha expressat la seua voluntat de continuar treballant fins que arribe el nou mandat al capdavant de la institució provincial i d'”establir bases” del seu funcionament i organització amb vista al futur independentment de qui la governe.

“El bon polític, el bon gestor, ha de pensar en curt, mitjà i llarg termini. El mal gestor és aquell que només pensa en el seu melic i en el que pot fer per a ell. Jo, en la Diputació, estic pensant en el que puc fer en el meu temps però també he de pensar que si no estic jo, qui vinga ha de tindre unes bases assegudes”, ha argumentat, al mateix temps que ha valorat la seua labor per a “simplificar” aquesta administració.

Gaspar ha afirmat que gestionar és, a més de “moltes coses, pensar en curt, mitjà i llarg termini”. “És posar-li sentit a les coses encara que estiguem en aquest temps convuls, de confusió, de soroll”, ha dit, a més d’opinar que “a la política li falten gestors”.

CONCÓRRER A l’ALCALDIA

Pel que respecta a la seua condició d’alcalde de Faura, responsabilitat que ocupa des de 2003, ha mostrat la seua disposició de concórrer a la reelecció i ha valorat la condició de càrrec electe que aquest càrrec suposa.

“Eres alcalde perquè t’elegeixen. Posen la teua papereta en l’urna. Això és el que sóc, alcalde de Faura. Que t’elegisquen i isques d’una urna per a mi té molta importància. És la decisió del poble”, ha exposat. A continuació, ha afirmat que “no hi ha honor més gran que ser alcalde del poble que t’ha vist créixer”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 4 =

bombers
CCCC
Valencia activa