Beatriz Gascó (PP) demana a Puig "que no torne a entregar educació a un independentista que actua amb sectarisme"

Beatriz Gascó (PP) demana a Puig "que no torne a entregar educació a un independentista que actua amb sectarisme"
01/06/2019 -

La portaveu d’Educació del Grup Popular en Les Corts, Beatriz Gascó, ha exigit al futur Botànic II l’aplicació de “cinc línies irrenunciables per a canviar el rumb de la Conselleria d’Educació abans que siga massa tard”.

Gascó ha exigit al nou Consell un canvi radical en les seues polítiques educatives, “ja que és un dels problemes que més preocupa els valencians i una de les àrees on Puig ha collit els seus majors fracassos en la legislatura anterior”. “Les polítiques educatives implantades per l’esquerra han tingut més de 40 sentències contràries i han aconseguit enfadar a tot el sector educatiu sense excepció: a les famílies, equips directius, als docents per l’increment de les càrregues burocràtiques, als interins per no complir el promés i fins i tot als inspectors per relegar-los a la irrellevància”.

La portaveu popular ha indicat que “demanem, en primer lloc, un compromís ferm per una educació plural en la Comunitat Valenciana, on es done estabilitat jurídica a les famílies, on es garantisca que els pares i mares puguen optar al mateix model des que escolaritzen als seus fills fins que acaben l’educació en el mateix centre, siga obligatòria o postobligatòria. Demanem que es garantisca la llibertat d’elecció i que l’alumnat puga acabar la seua etapa escolar en la llengua que van triar els seus pares o tutors legals”.

“En segon lloc –ha continuat- incrementar la presència de l’anglés. És fonamental que es permeta als centres créixer en l’ensenyament en anglés tot el que ells puguen oferir i les famílies demanden. Si un centre pot donar fins al 80% de l’anglés, que se li permeta poder fer-lo. A més, exigim que el castellà sempre s’impartisca com a assignatura troncal, tal com obliga la llei. Ara s’estan donant en castellà, en molts centres, només l’educació física o l’artística, arraconant al castellà i convertint-lo en una llengua residual en l’ensenyament”.

Per a Beatriz Gascó, “un altre compromís irrenunciable ha de ser dotar econòmicament al decret d’educació especial, perquè un decret sense diners és un fracàs. Una altra de les grans queixes de la legislatura anterior van ser les dels familiars de l’alumnat més vulnerable. No es poden tornar a cometre els mateixos errors i considerem que cal fer un esforç major per a millorar l’atenció de l’alumnat amb necessitats educatives especials”.

En quart lloc, “la universalització de l’escolarització de 0 a 3 anys en col·laboració amb els centres públic-privats. Tenim una xarxa ja existent formada per grans professionals, amb uns centres de molta qualitat, i eixa inversió i treball no es pot menysprear ni tirar al fem. Per això volem que es faça un bo-infantil on es done ajudes del 100% del cost del lloc escolar a totes les famílies i en tots els nivells perquè de forma lliure trien, sense cost, el centre al qual vulguen portar als seus fills en aquesta etapa tan important”.

La diputada popular ha manifestat que “el cinqué punt és la transparència a través de la rendició de comptes i l’avaluació del sistema educatiu. L’opacitat ha sigut una altra característica de l’anterior Botànic i volem que no es continue treballant de la mateixa forma. Opacitat tant en la construcció de centres educatius, perquè no se sap quina és la prioritat a l’hora de construir els uns o els altres centres; van dir que rendirien comptes cada sis mesos i no s’ha fet. I també opacitat amb els resultats acadèmics. És una incògnita l’evolució que s’ha tingut en els últims quatre anys del Consell de Puig i Oltra. Exigim que tota la societat puga conéixer eixos resultats acadèmics”.

Finalment, la diputada popular ha demanat a Puig que “no torne a entregar educació a algú que actua amb sectarisme. Per coherència, per sentit comú, hauria de posar al capdavant de la Conselleria a una persona que no siga radical ni independentista, que no antepose l’interés del seu partit a l’interés dels alumnes, que reba a tothom i no solament als de la seua corda, i que aposte per una educació plural per a millorar-la. No pot tornar a convertir l’educació en el ‘corralito’ particular d’uns pocs que no representen a quasi ningú intentant implantar un model únic”.

Més informació

mostra viva del mediterraneo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + 18 =

cultura als barris 2019
programacion rialto
anna i la maquina del tiempo
alcasser
movilidad ayto de valencia
cultura als barris 2019
punt cat