25n
25N
25N

Gandia i la UPV aborden els avantatges d'incorporar la perspectiva de gènere en el turisme

Gandia i la UPV aborden els avantatges d'incorporar la perspectiva de gènere en el turisme
18/09/2019 -

Turisme intel·ligent: ocupació i gènere’, és el títol de les segones Jornades de Turisme Intel·ligent que organitza la Universitat Politècnica de València al Campus de Gandia, els dies 25 i 26 de setembre. La inscripció és gratuïta i es pot fer des de la web www.gandia.upv.es. Les jornades estan dirigides a estudiants, professionals, personal investigador, representants d’administracions públiques, empreses i sindicats; es debatrà sobre els avantatges d’incorporar la perspectiva de gènere a la gestió del turisme, sobre els reptes laborals del sector i també sobre la innovació i la tecnologia aplicada a la gestió.

Les Jornades ‘Turisme Intel·ligent’ s’organitzen amb motiu del Dia Internacional del Turisme, que se celebra el 27 de setembre i que en 2019 tenen el lema: ‘Turisme i Treball: un futur millor per a tots’. La direcció acadèmica del Grau en Turisme i Doble Grau ADE – Turisme del Campus coordina les Jornades, que estan patrocinades per la Càtedra ‘Gandia Turisme Intel·ligent’, impulsada per l’Ajuntament de Gandia a la UPV.

Segons Jesús Alba, director del Campus de Gandia i de la Càtedra ‘Gandia Turisme Intel·ligent’, en les jornades s’analitzarà la situació actual de l’ocupació del sector i les oportunitats que presenta el turisme intel·ligent. ‘Ens centrem en particular en el cas de les dones; segons dades de l’OCDE, les dones representen el 60% de l’ocupació en el sector turístic i tenen un paper prominent en l’emprenedoria turística. Tanmateix, cobren de mitjana un 20- 25% menys que els homes amb qualificacions similars. Per açò a aquesta segona edició de les jornades li hem donat el tema central d’‘Ocupació i gènere. Necessitem noves polítiques per aprofitar el potencial del turisme de crear més i millors llocs de treball i incorporar els avanços tecnològics’.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha destacat que aquesta edició aborde el turisme des d’una perspectiva de gènere que comptarà amb la intervenció de professionals i especialistes en la matèria.

“Encara hi ha moltes barreres en el sector turístic pel fet de ser dona, és important que abordem aquesta problemàtica des de la perspectiva de gènere per trencar aquestes barreres” va declarar Morant qui ha insistit que “hem d’utilitzar el coneixement i les sinergies perquè la gestió turística siga intel·ligent i forme part del projecte de Smart City que estem desenvolupant. Gandia ha de ser una ciutat digital que aplique les noves tecnologies a tots els serveis que es presten i la gestió dels sectors productius per millorar la qualitat de vida de les persones.

Durant la seua intervenció, l’alcaldessa ha destacat que també s’abordaran els objectius 2030 de l’ONU. “Això encaixa perfectament amb la perspectiva local dels objectius 2030 que volem impulsar des de Gandia” i va finalitzar la seua intervenció convidant als actors de la ciutat perquè participen en una jornada que ha qualificat d'”única en aquest àmbit”.
‘El futur del turisme i les competències professionals clau’ és el títol de la conferència inaugural, impartida per Raquel Huete, professora de la Universitat d’Alacant i exdirectora general de turisme de la Generalitat Valenciana, de 2016 a 2018. Beatriz Hernández, representant d’Intel·ligència Turística de la Generalitat Valenciana, ofereix la conferència de cloenda, titulada ‘La intel·ligència turística aplicada al Turisme de la Comunitat Valenciana’.

Conferències, taules redones, tallers formatius

El programa de les jornades inclou diverses conferències, taules redones i tallers formatius. Virginia Vega Carrero, professora i vicerectora de la UPV, realitzarà una intervenció sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i la seua relació amb el turisme i la igualtat; per la seua banda, Pau Alonso-Monasterio, professora i investigadora de la UPV, reflexionarà sobre la perspectiva de gènere en el Sistema Integral de Qualitat Turística.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − tres =

ccccinema
activem alfafar