25n
25N
25N

Gandia, exemple de ciutat que treballa per ser Smart City en Forinvest

Diana Morant: “Les administracions i les empreses han de treballar conjuntament per abordar el salt tecnològic”

Gandia, exemple de ciutat que treballa per ser Smart City en Forinvest
04/03/2020 -

L’alcaldessa de Gandia i responsable de l’àrea de Smart City, Diana Morant; ha assistit aquest matí a Forninvest, el espai més gran de Networking financer i empresarial del país que s’està celebrant a Fira València.

Durant la jornada Morant ha participat en la taula rodona sobre Smart Cities on també han intervingut Ricardo García Pérez-Carro, soci director d’Ecocidi Recursos; Laura Olcina, directora de l’Institut Tecnològic d’Informàtica (ITI); Claudio García, Project Manager d’AGC / Dismutel; i Celestino Alcocer, tècnic de Smart Cities de la Comunitat Valenciana i Múrcia d’Iberdrola. La Taula rodona va ser moderada per Victoria Majadas, Genrente d’Editorial Prensa Ibérica.

Durant la seua intervenció l’alcaldessa ha afirmat que “Estem obligats a evitar la bretxa digital amb formació i cultura. D’aquesta manera, la ciutadania evolucionarà juntament amb la tecnologia, sempre que aquesta estiga al servei de la ciutadania. Per això, la introducció d’aquest tipus d’innovacions s’ha de fer de manera responsable i de manera conjunta entre les administracions i les empreses per facilitar el salt tecnològic”.

Morant va destacar algunes de les fites que el govern municipal ha aconseguit en aquest àmbit com són la implantació d’il·luminació 100% en tot el municipi, la implantació del projecte narrowband-IOT de tele lectura de comptadors que ha convertit a Gandia en el primer municipi europeu en implantar aquest tipus de tecnologia, a més del desenvolupament de projectes pioners com el Pla Director de turisme Intel·ligent o el pla d’Administració Electrònica i de Modernització de l’Ajuntament de Gandia.

Pel que fa a la implantació d’actuacions en l’àmbit de Smart Cities, l’alcaldessa ha explicat que aquesta s’ha de realitzar sobre tres punts fonamentals.

D’una banda, la transformació i la innovació en la mateixa gestió de la ciutat i del govern local, millorant els serveis (mobilitat, energia, manteniment, gestió de residus, etc.) i que requerirà la implantació d’una infraestructura tecnològica important, incloses les infraestructures de dades dins d’estàndards oberts on s’aborden reptes com la connectivitat, la implantació de sensors i plataforma d’integració i tractament de dades a més de nous serveis digitals o portals de dades obertes.

El segon punt serà promoure un sistema d’innovador local que compte amb la col·laboració de les empreses, els col·lectius d’emprenedors i el Campus de Gandia de la UPV.

L’últim aspecte serà implicar la ciutadania en l’aplicació d’aquestes tecnologies mitjançant processos participatius que ajuden els ciutadans a adaptar-se a la nova realitat, evitant d’aquesta manera la bretxa digital.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − deu =

caixaontinyent
paterna