25n
Orgull
Orgull

Gandia serà reconeguda per UNICEF com a Ciutat Amiga de la Infància el pròxim dimecres

Gandia serà reconeguda per UNICEF com a Ciutat Amiga de la Infància el pròxim dimecres
08/07/2021 -

Gandia se sumarà dimecres que ve al grup de municipis reconeguts com “Ciutat Amiga de la Infància“. Una distinció que atorga UNICEF Espanya, juntament amb el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i l’Institut Universitari de “Necessitats i Drets de la Infància i l’adolescència” de la Universitat Autònoma de Madrid (IUNDIA). L’acte, que enguany es realitzarà via telemàtica donada la situació sanitària, tindrà lloc el dimecres 14 de juliol a partir de les 12:00 hores, i en el mateix, l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, en representació de Gandia recollirà el distintiu. L’esdeveniment es podrà seguir a través d’aquesta pàgina web.

Sobre el reconeixement, la regidora delegada d’Infància, Liduvina Gil, ha afirmat que “el segell és important per a la infància i adolescència, i per a la ciutat de Gandia, ja que assegura el benestar d’aquest col·lectiu baix el paraigua d’un prestigiós organisme com és UNICEF. Així mateix, significa un reconeixement a la tasca realitzada durant molts anys, per l’Ajuntament de Gandia en pro de la Infància i l’Adolescència”. “Després de mesos intensos de treball, finalment, hem pogut aconseguir el repte que teníem marcat des de l’àrea d’Infància. Hem aconseguit estar a l’altura dels requisits pel que fa al benestar dels xiquets i xiquetes”.

D’aquesta manera i al llarg d’aquests pròxims quatre anys, aniran realitzant-més activitats per aconseguir les metes que implica aquest reconeixement, vigent fins al 2025, així com el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que estableix l’agenda 2030 i que estan recollits també en conveni amb UNICEF.

Aquest reconeixement no és un fet alié, ja que Gandia té una extensa trajectòria pel que fa a la promoció de la participació infantil i la difusió dels Drets dels xiquets i xiquetes. La infància de Gandia, des de fa anys, està representada en nombroses xarxes i organismes internacionals que vetllen pel benestar de la infància i s’ha impulsat la participació infantil des de 2018 amb la creació i dinamització de Consell de la Infància.

Pel que fa a la celebració del reconeixement el dimecres 14 de juliol, s’han plantejat diverses actuacions que marquen l’inici d’un conjunt d’activitats que es desenvoluparan fins al 2025 com l’engalanament amb banderoles a la zona de la platja de Gandia, aprofitant la temporada turística. S’instal·laran a l’avinguda de la Pau i a la façana marítima de la platja Nord. Aquesta acció de comunicació s’estendrà fins a finals de temporada d’estiu, però després es traslladarà als carrers principals de Gandia coincidint amb l’inici de curs escolar.

El dimecres 14 de juliol a la vesprada, l’Àrea d’infància de Gandia ha organitzat l’espectacle musical “PIXELS Offline” de la companyia de ‘La Banda del Drac’ que tindrà lloc a les 20:30 hores al Moll dels Borja de Gandia. Es tracta d’una gran festa musical plena de cançons i jocs per a xiquets i xiquetes amb música original a partir del rock, pop i techno i que compta amb la participació activa del públic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × quatre =