25n
25N
25N

El MAGa de Gandia amplia les obres d'adequació per comptar en un espai nou, atractiu i accessible per a tots els públics

El MAGa de Gandia amplia les obres d'adequació per comptar en un espai nou, atractiu i accessible per a tots els públics
23/12/2020 -

La regidora delegada de Patrimoni Històric, Artístic i Cultural, Alicia Izquierdo, acompanyada de l’arqueòleg municipal, Joan Negre, va visitar ahir el Museu Arqueològic de Gandia (MAGa) per conéixer l’ampliació de les obres que adequaran l’espai arquitectònic de la Sala de Dones del museu.

L’objectiu de les obres, que es desenvoluparan durant els pròxims tres mesos, habilitaran la nova exposició permanent sobre el món antic de la Safor. Izquierdo ha explicat que “entre les reformes, s’eliminaran elements impropis de la sala com focus instal·lats a l’embigat, carrils elèctrics metàl·lics, o panells de pladur que tapaven fins ara les finestres”. D’altra banda, es modificaran espais com el despatx i espai de reunions amb què comptaven el museu per crear una nova sala d’exposicions temporals. També s’adequaran les antigues sales de jocs infantils i la d’emmagatzematge per poder encabir la col·lecció d’inscripcions romanes del MAGa, una de les més importants del País Valencià, i l’espai interpretatiu sobre el món funerari a l’antiguitat, respectivament.

Per últim, s’instal·laran nous sistemes d’ancoratge als murs de la Sala de Dones, on posteriorment se situaran els diferents panells explicatius i vitrines expositives amb les més destacades peces de la cultura ibèrica, romana, bizantina i visigoda conservades al museu. Aquestes reformes se sumen a la restauració de l’impressionant patrimoni arqueològic antic que conserva la ciutat i que oferirà continguts didàctics, accessibles i interessants per a tots els públics.

La regidora de Patrimoni Històric, Artístic i Cultural ha subratllat la importància d’aprofitar el material arqueològic emmagatzemat al Servei Municipal: “La reflexió venia d’haver observat la quantitat de material i de col·lecció que teníem al Fons Municipal, des del punt de vist arqueològic, per poder convertir el museu arqueològic de prehistòria en un museu arqueològic d’història de la ciutat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 8 =