25n
25N
25N

Gandia iniciarà en març la rehabilitació del pont de l'avinguda d'Alacant

A la licitació s’hi han presentat cinc empreses i el pressupost és d’1,5 milions d’euros, finançats amb fons municipals

Gandia iniciarà en març la rehabilitació del pont de l'avinguda d'Alacant
21/01/2021 -

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant i el vicealcalde i regidor delegat d’Urbanisme, Josep Alandete, acompanyats de l’edil de Trànsit i Mobilitat Sostenible, Nacho Arnau, i tècnics municipals, han comparegut aquest matí, als peus del pont de l’avinguda d’Alacant, per tal d’informar que està en marxa el procés de licitació del projecte de rehabilitació. Així, s’hi ha presentat un total de cinc empreses. Recentment s’han obert les pliques tècniques i s’estan valorant i la setmana vinent s’obriran les ofertes econòmiques.

D’aquesta manera, l’adjudicació definitiva de les obres podria fer-se efectiva en un mes i començarien en març amb un termini d’execució de 8 mesos, abans que finalitze l’any. El pressupost és d’1,5 milions d’euros aproximadament, finançats íntegrament amb fons municipals dins el Pla d’inversions que contempla el Pressupost Municipal de 2021, que està previst aprovar-se la setmana pròxima.

Es tracta del segon pont que es va construir a la ciutat, un dels principals accessos a la ciutat, amb un projecte per a completar el nou itinerari segur d’accés a l’hospital, dotant d’una continuïtat a l’obra ja realitzada.

Servirà per a culminar la unió del centre de la ciutat amb l’hospital Francesc de Borja, que va obrir les portes durant la primavera de 2015 amb escassos i deficients accessos per als vianants des del nucli urbà, i que el Govern local que va vindre després va haver de resoldre i posar solució.

El pont de l’avinguda d’Alacant tampoc es correspon amb les necessitats de la ciutadania. És una zona molt transitada, fonamental per a l’accés a l’hospital, així com a les zones industrials i comercials del sud de Gandia. Sobretot, té moltes dificultats per a la mobilitat a peu o amb bici: ample de vorera insuficient, elevades velocitats de vehicles, elevat perill d’accidents, falta d’enllumenat amb la consegüent percepció d’inseguretat, etc. Per això, l’actuació més important és l’ampliació de les voreres, de menys d’un metre a hores d’ara, a 3 metres a cada costat, adaptant-les als criteris de seguretat i mobilitat.

“La pandèmia ha demostrat que és bàsic ampliar els espais per a la ciutadania. Així, apostem per fer realitat en aquests temps infraestructures com aquesta, perquè els gandians puguem cuidar-nos gaudint d’espais més amplis i segurs… També necessitem que les administracions siguem motor de l’economia. Per això, l’actuació generarà 24 llocs de treball, entre directes i indirectes”, ha assegurat l’alcaldessa.

També cal tindre en compte el valor patrimonial i de l’entorn, el qual ha anat deteriorant-se a causa de serveis penjats o conduccions situades en mal lloc del pont.

El pont se situa dins del paisatge protegit del Serpis, amb un passeig fluvial que a mitjà termini es vol connectar amb la mar. També està en l’àmbit de protecció de la muralla de Gandia i el nucli històric. Representa, per tant, un excel·lent punt d’observació de la ciutat.

Nou paradigma de mobilitat

Així, es fa necessari un canvi de paradigma pel que fa a la mobilitat, amb infraestructures aptes per a tota mena d’usuaris, conscienciació ambiental, promoció d’hàbits de vida saludables (com per exemple els desplaçaments a peu, bici o transport públic).

“El Govern del Serpis està fent una aposta per seguir construint una ciutat amable, segura, inclusiva, on els espais siguen recuperats per a la ciutadania; implica també un altre concepte de mobilitat sostenible on anar a peu o en vehicle no motoritzat siga la prioritat. Ara, més que mai, perquè en aquests moments de pandèmia ens hem adonat de la importància de l’espai públic com a factor de benestar”, ha recordat que el vicealcalde.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + deu =