25n
25N
25N

Gandia inicia les esperades obres de remodelació i ampliació del pont de l'avinguda d'Alacant

El 10 de maig passat es van iniciar els treballs, però el 6 de juny començarà el talla del trànsit d’eixida i accés sud a la ciutat des d’aquest punt

Gandia inicia les esperades obres de remodelació i ampliació del pont de l'avinguda d'Alacant
31/05/2021 -

El regidor de Trànsit i Mobilitat, Nacho Arnau, el vicealcalde i edil d’Urbanisme, Josep Alandete, acompanyats delcap de la Policia Local, Salva Morant, han presentat aquest matí el dispositiu especial de trànsit a propòsit de l’afecció al trànsit de les obres de remodelació i ampliació del pont de l’avinguda d’Alacant iniciades el 10 de maig passat i amb una durada de 8 mesos. Els talls sestabliran a partir del pròxim diumenge 6 de juny.

“Volem que l’entrada i l’eixida sud de la ciutat siga més amable i segura, ja que actualment representa un perill per al vianant. També es vol millorar l’accessibilitat a peu cap a l’hospital comarcal. Però, inevitablement, aquestes millores requereixen obres que afectaran el trànsit i causaran molèsties. Per tal que siguen les mínims possibles hem preparat un dispositiu especial del control del trànsit”, ha explicat Arnau.

Així, el cap de la Policia Local ha informat de les alternatives. Per a l’accés a la ciutat per l’avinguda d’Alacant s’hi estableixen tres cinturons de desviament del trànsit:

1r cinturó:
– Redona confluència N-332 / N-337 / N-332 – Variant Gandia 1 / Av Alacant.
– Desviament Ronda Nord per N-337 i Av Blasco Ibáñez.
– Desviament Ronda Sud per N-332 – Variant Gandia 1 i Av Vall d’Albaida.

2n cinturó:
– Redona confluència Av Alacant / C/ Rajolar / Av Medicina…
– Desviament accés Sud per C/ Rajolar i Av del Raval.
– Desviament accés Nord per Av Alacant, Av La Vital i Av Blasco Ibáñez.
– Desviament per tal d’accedir als aparcaments en superfície i subterranis del Centre Històric per C/ Rajolar i Av del Raval.
– Per tal d’accedir al Pàrquing Ausiàs March per C/ Villalonga.
– Per tal d’accedir al Pàrquing del Serpis per C/ Vora Riu.
– Per tal d’accedir al Pàrquing del Prado per C/ Cavanilles.

3r cinturó:
– Redona confluència Av Alacant / C/ Villalonga / Av de la Vital…
– Desviament accés Sud per C/ Villalonga i Av del Raval.
– Desviament accés Nord per Av de la vital i Av Blasco Ibáñez.

Pel que fa a l’eixida de la Ciutat per l’Avinguda:
S’hi estableix un punt de desviament del trànsit en l’Av Alacant confluència amb l’Av del Grau i Pl. Duquessa María Enríquez.
– Desviament Ronda Nord per Av del Grau i Av Blasco Ibáñez…
– En aquesta Ronda Nord de desviament del trànsit, a més del trànsit lleuger, es destina de forma obligatòria el recorregut alternatiu del TRÀNSIT PESAT, tant de camions com d’autobusos, amb destinació a totes direccions.
– En aquesta Ronda s’hi senyalitzarà igualment l’accés dels aparcaments de l’Alqueria de les Ànimes I Gregori Mayans.
– Desviament Ronda Sud pel Centre Històric (Pl. Duquessa María Enríquez, C/ Carmelites, C/ Jesuïtes, C/ Duc Alfons el Vell, Passeig de les Germanies, C/ Canonge Noguera, C/ de Baix, C/ Oliva, C/ Vora Riu a Av del Raval amb destinació a totes direccions.
– En aquesta Ronda Sud de desviament del trànsit, només es destinarà per al trànsit lleuger.
– Igualment donarà accés als aparcaments del Serpis i del Prado.
– Dins del Centre Històric seguirà en actiu la MORADA, el que significa que la circulació en aquestes vies continuarà amb el límit de velocitat de 10 km/h i amb la preferència del vianant en totes les seues vies.

Per la seua banda, el vicealcalde ha assegurat que s’està avançant tot el que no afecte a la calçada. D’igual manera, es deixaran cap al final les actuacions que no necessiten tallament de trànsit rodat, per tal d’intentar restablir la circulació abans que finalitze l’any. “Som conscients de les molèsties, però ho fem per tal d’aconseguir un bé posterior. Treballem per una ciutat més amable, inclusiva, segura, resident… Per a dignificar l’accés sud i millorar la seguretat dels vianants”.

El pressupost de l’obra és d’1,5 milions d’euros aproximadament, finançats íntegrament amb fons municipals dins el Pla d’inversions que contempla el Pressupost Municipal de 2021, que està previst aprovar-se la setmana pròxima.

Es tracta del segon pont que es va construir a la ciutat, un dels principals accessos a la ciutat, amb un projecte per a completar el nou itinerari segur d’accés a l’hospital, dotant d’una continuïtat a l’obra ja realitzada.

Servirà per a culminar la unió del centre del municipi amb l’hospital Francesc de Borja, que va obrir les portes durant la primavera de 2015 amb escassos i deficients accessos per als vianants des del nucli urbà, i que el Govern local que va vindre després va haver de resoldre i posar solució.

El pont de l’avinguda d’Alacant tampoc es correspon amb les necessitats de la ciutadania. És una zona molt transitada, fonamental per a l’accés a l’hospital, així com a les zones industrials i comercials del sud de Gandia. Sobretot, té moltes dificultats per a la mobilitat a peu o amb bici: ample de vorera insuficient, elevades velocitats de vehicles, elevat perill d’accidents, falta d’enllumenat amb la consegüent percepció d’inseguretat, etc. Per això, l’actuació més important és l’ampliació de les voreres, de menys d’un metre a hores d’ara, a 3 metres a cada costat, adaptant-les als criteris de seguretat i mobilitat.

També cal tindre en compte el valor patrimonial i de l’entorn, el qual ha anat deteriorant-se. El pont se situa dins del paisatge protegit del Serpis, amb un passeig fluvial que a mitjà termini es vol connectar amb la mar. També està en l’àmbit de protecció de la muralla de Gandia i el nucli històric. Representa, per tant, un excel·lent punt d’observació de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + 4 =