25n
25N
25N

Gandia crea el projecte `Escultura als barris´

Gandia crea el projecte `Escultura als barris´
03/02/2020 -

El regidor delegat de Cultura i Participació Ciutadana, Nahuel González, juntament la presidenta de la Junta de Districte de Benipeixcar, Amparo Victoria, i l’escultor saforenc, Jesús Martín ‘Chule’, ha presentat aquest matí una nova iniciativa anomenada “Escultura als barris”, que persegueix un triple objectiu: “Continuar amb el procés de portar la cultura als districtes, a través de la participació ciutadana i des de la conscienciació cap al respecte i la conservació del Medi Ambient”, ha explicat González.

Així, trimestralment cada barri serà el protagonista d’una intervenció dissenyada per l’artista. Amb la col·laboració de l’Arxiu Històric s’ha investigat els oficis tradicionals de cadascú dels districtes històrics de la ciutat, als quals se’ls retrà un homenatge, amb creacions artístiques que utilitzen elements reciclats, com ara plàstics, o objectes en desús, i que seran confeccionades amb l’ajuda del veïnat, especialment xiquetes i xiquets.

La primera intervenció es farà al carrer Racó de Benipeixcar, on hi era l’antic Ajuntament abans que el poble fóra annexionat a Gandia, fa més de mig segle. “Hem dissenyat un arbre amb ampolles de plàstic, amb la particularitat que aquestes recolliran, per condensació, l’aigua de la rosada que regarà unes jardineres amb plantes baix de l’arbre. A l’estiu, hi haurà un dipòsit d’aigua amb una bomba alimentada per energia solar que farà brollar-hi l’aigua”, ha explicat ‘Chule’.

S’hi recorda la sèquia que regava els camps d’hortalisses, homenatjant així l’ofici tradicional de llaurador a Benipeixcar.

“Ens fa molta il·lusió ser el primer barri que inaugura la iniciativa, per això volem fer partícip a tot el veïnat. Durant quatre dilluns farem tallers al Centre Social, al c/ Sant Cristòfol, a les 17.30 h”, ha manifestat Victoria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 12 =

Valencia activa
bombers
CCCC
Valencia activa