Gandia aposta pel turisme intel·ligent

Guardar

Gandia turisme
Gandia turisme

El Saló de Corones de Palau Ducal de Gandia ha acollit aquest matí la presentació del seu primer Pla Estratègic de Destinació Turística Intel·ligent de Gandia. Un acte on han assistit l'alcaldessa de la ciutat, Diana Morant; el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; Federico Buyolo, Alt Comissionat del Govern d'Espanya per a l'Agenda 2030 d'Espanya; el diputat de Turisme de la Diputació de València, Jordi Mayor; professionals del sector turístic, així com responsables d'altres institucions com la Mancomunitat.

El Pla Estratègic de Destinació Turística Intel·ligent de Gandia pretén definir un horitzó estratègic i esdevenir un full de ruta per aprofitar les fortaleses de la ciutat i impulsar la seua competitivitat i sostenibilitat en el marc del model de Destinació Turística Intel·ligent de la Comunitat Valenciana.El Pla parteix de la situació de Gandia com a destinació consolidada de "sol i platja" per promoure una estratègia que incremente la seua competitivitat, posicionament i rendibilitat, però també per desenvolupar una nova oferta turística diversificada que potencie els valors culturals, el patrimoni històric i natural i incorpori nous productes amb alts nivells de qualitat.

Sostenibilitat, governança, innovació i ús de les noves tecnologies són conceptes transversals que es contemplen en totes les fases del Pla per a donar un nou enfocament al model turístic que responga a les necessitats no només del sector, sinó de tot el territori i de la ciutadania. L'acte d'obertura de la jornada ha comptat amb les intervencions de l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant; i el secretari autonòmic de Turisme de la Generalitat Valenciana, Francesc Colomer.

Diana Morant ha indicat que "Hui és un dia molt important per al turisme gandià i per a la ciutat. Presentem oficialment el nostre primer Pla Estratègic de Destinació Turística Intel·ligent. Un projecte turístic innovador que garanteix el desenvolupament sostenible del nostre territori. Un pla que facilita la interacció i integració del visitant amb l'entorn, i augmenta la qualitat de la seua experiència en la destinació i la qualitat de vida dels residents".

"Aquest Pla Estratègic de Turisme Intel·ligent 2020-2025 ha de ser el full de ruta del sector turístic gandià per als pròxims anys. La participació i la col·laboració publicoprivada serà clau perquè aquest Pla Estratègic arrele. Hem de mirar el turisme com un factor de desenvolupament local que afecta tots els sectors econòmics i socials, a tota la ciutadania".

Així mateix, l'alcaldessa ha assenyalat que aquesta nova estratègia turística "ens permetrà avançar cap a una ciutat més amable i atractiva, que es mantinga en el camí del creixement i garantisca al mateix temps el futur a les properes generacions de gandians".

Per la seua banda, Francesc Colomer va voler felicitar Gandia per "interpretar adequadament els canvis i els grans reptes que ha d'afrontar la indústria turística. Tenim una màxima sintonia entre les administracions que ens permet codecidir per avançar en la transformació per ser una destinació turística avançada".

El secretari autonòmic també va voler incidir en la importància i el pes que els Objectius de Desenvolupament Sostenible tenen a l'hora de plantejar les estratègies de futur. "Ningú pot estar absent d'aquest compromís global que es plasma en el concret, en plans com el que hui es presenta i que segueix posicionat a Gandia com a punta de llança del camí que hem de seguir".

El diputat de Turisme de la Diputació de València, Jordi Mayor ha declarat que "vivim un moment molt important i que administracions com la Generalitat, la Diputació i l'Estat col·laboren amb els municipis ens fa ser optimistes de cara al futur. Hem de preservar el nostre patrimoni perquè les futures generacions puguen gaudir".

Finalment, Federico Buyolo, Alt Comissionat del Govern d'Espanya per a l'Agenda 2030 d'Espanya, va destacar la importància de la col·laboració entre totes les administracions i la implicació del sector turístic. "Hui sóc ací per donar suport a aquest projecte perquè s'ha entés molt bé el que hem de fer entre tots. Hem de mirar al futur des de la sostenibilitat per aconseguir una transformació"

Posteriorment, tècnics municipals van presentar el contingut del Pla estratègic. Finalitzada aquesta part, va ser el torn del Panell d'Experiències "Bones pràctiques en sostenibilitat i innovació" on van intervenir professionals de sector. La jornada va continuar amb la taula rodona "Intel·ligència i innovació al servei de la ciutat turística" i la ponència "Integració d'ODS en la indústria turística a càrrec de Federico Buyolo, Alt Comissionat del Govern d'Espanya per a l'Agenda 2030.

Destacats