25n
25N
25N

Galiana demana perdó pel seu 'playback' en anglés: "M'he adonat que no va ser la decisió més adequada"

Galiana demana perdó pel seu 'playback' en anglés: "M'he adonat que no va ser la decisió més adequada"
25/09/2020 -

El regidor d’Innovació a l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha demanat aquest divendres disculpes pel seu ‘playback’ en anglés per a presentar a la ciutat com a candidata a Capital Europea de la Innovació i ha considerat que fer-ho “no va ser la decisió més adequada”. Ha explicat que va optar per dur a terme la seua intervenció amb un traductor simultani “amb la intenció que el missatge a transmetre arribara de la manera més clara possible”.

“La decisió que vaig prendre ahir de realitzar la meua intervenció amb un traductor va ser amb la intenció que el missatge a transmetre arribara de la manera més clara possible, però vist amb distància m’he adonat que no va ser la més adequada”, ha exposat Galiana en un missatge remés als mitjans de comunicació després de la polèmica i crítiques sorgides per aqueix acte.

L’edil va comparéixer amb una màscara cobrint-li la boca mentre una veu que no és la seua realitzava el discurs en anglés. La presentació va tindre lloc aquest dijous en el marc de les Jornades Europees de la Investigació i la Innovació, on sis ciutats es disputaven el títol de Capital Europea de la Innovació, que finalment va recaure en Lovaina (Bèlgica).

El responsable municipal va intervindre de manera telemàtica en l’acte per a defensar la candidatura de València, però, encara que la imatge era la de Galiana amb màscara i gesticulant, la veu que va pronunciar el discurs en anglés no és la seua, segons s’aprecia en el vídeo de la cerimònia de premis iCapital 2020 retransmesa per la Comissió Europea.

“Lamente profundament que una acció puntual i individual estiga llevant protagonisme” a tot el “recorregut i treball” fet perquè València arribara a aquesta final, ha agregat Carlos Galiana, que ha ressaltat que aqueixa labor s’està realitzant des de fa anys en aquesta ciutat “des de diferents àrees” amb la finalitat de “situar-nos com un pol d’innovació recognoscible dins d’Europa”.

El titular d’Innovació ha assenyalat que com a responsable d’aquest departament “la màxima prioritat” que ha tingut “sempre ha sigut promoure a València com una ciutat referent a Europa a nivell de polítiques d’innovació i emprenedoria”.

“Per això hem dedicat mesos de treball per a presentar a la Comissió Europea un projecte seriós i rigorós per a optar a la Capitalitat Europea d’Innovació en el 2020, i de fet així s’ha considerat pel jurat en haver arribat fins a l’última fase del procés i haver-nos atorgat un premi de 100.000 euros”, ha manifestat.

“CENTRE D’ATENCIÓ”

Galiana ha comentat també que és “conscient” que la seua ‘playback’ en anglés per a defensar València “en cap moment va restar punts a la candidatura”.

“He de demanar disculpes per aquesta decisió i així poder continuar treballant per a atraure inversions a la ciutat i desenvolupant polítiques i iniciatives innovadores, en les quals crec profundament”, ha afegit, al mateix temps que ha precisat que “només elles són les que han de tindre tot el focus i centre d’atenció”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + catorze =

bombers
bombers