25n
25N
25N

Galiana reconeix el "complicat" de mantenir els mercats ambulants a la ciutat durant l'estat d'alarma

Galiana reconeix el "complicat" de mantenir els mercats ambulants a la ciutat durant l'estat d'alarma
25/05/2020 -

El regidor de Comerç a l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha reconegut i destacat aquest dilluns el “complicat” de mantenir els mercats ambulants en aquesta ciutat durant l’estat d’alarma per la Covid-19 i la desescalada corresponent, tenint en compte que es tracta d’un “sector complex” pel que respecta als torns de muntatge en aquests períodes i “les mesures de seguretat” per a desinfectar productes com la roba.

Galiana s’ha pronunciat en aquests termes en la roda de premsa telemàtica que ha oferit per a presentar l’últim Infobaròmetre fet pel consistori, preguntat per la situació d’aquests mercats ambulants i per les reivindicacions que plantegen els seus comerciants davant les restriccions que imposa l’estat d’alarma i la seua desescalada.

El responsable municipal ha comentat que en la Fase 1 de solo es pot muntar al carrer el 21 per cent del mercat ambulant; en la Fase 2, el 33 per cent, i en la 3, el 50 per cent i ha exposat que “això, en una ciutat xicoteta, amb un mercat ambulant a la setmana, és fàcil de complir” i d’organitzar però ha ressaltat que no ho és en una gran com València.

Referent a això, ha assenyalat que en la capital valenciana hi ha “19 mercats ambulants a la setmana” i ha apuntat que els seus titulars “van decidir que no eixirien” al carrer durant la Fase 1. Carlos Galiana ha precisat que en aquesta etapa podria eixir “un de cada quatre” i “una vegada al mes”, al mateix temps que ha dit que seguint aqueix torn, a meitat d’aquest es canviaria de Fase i així de nou.

Igualment, ha afirmat que en aquests períodes s’han de guardar les distàncies entre parades i entre compradors i venedors i ha afirmat que això complica també el muntatge i la distribució del mercat ambulant. “A València, per exemple, en el cas de l’avinguda del Cid, es necessitarien dues avingudes del Cid per a un mercat així”, ha comentat en aqueixa línia.

Després d’això, el regidor ha expressat el seu “suport” a aquest col·lectiu de comerciants i la mesura de no eixir al carrer. “Ells decideixen no eixir i tenen el meu suport. Crec que és complicat que només isca un de cada quatre i totes les mesures de seguretat”, ha asseverat.

Respecte a aquesta última qüestió ha agregat que cal tindre en compte que en els mercats ambulants es venen “objectes que es toquen” i ha citat com a exemple “la roba” i la manera en el qual hauria de desinfectar-se o apartar-se en quarantena.

NORMES CLARES

“És un sector complex el dels mercats ambulants”, ha insistit, després del que ha reiterat el seu “suport en tot el que es pot”. En aquest punt, preguntat per si recolzarà les reivindicacions que des d’aquesta activitat comercial es puguen fer al Govern central com a “claredat en les normes”, el titular de Comerç ha respost que sí i ha dit que no tenen problema a fer-ho.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + 11 =

caixaontinyent
paterna