caixa popular

El futur Parc de Desembocadura a Natzaret: Un pulmó verd de 63.000 metres quadrats

Ja han començat les primeres obres d’adequació del terreny del futur Parc de Desembocadura

El futur Parc de Desembocadura a Natzaret: Un pulmó verd de 63.000 metres quadrats
27/02/2018 -

La transformació de València en una ciutat més verda i sostenible s’està complint a passos engegantits. I és que ja s’ha engegat el que serà el tercer pulmó verd de València. Situat en el barri de Natzaret, el Parc de Desembocadura comptarà amb més de 63.000 metres quadrats de zones verdes per al gaudi dels ciutadans. Un parc que serà possible gràcies als 195.000 metres quadrats de sòl portuari que s’han cedit a l’Ajuntament de València, en els quals, a més d’aquest tercer espai verd en superfície de la ciutat, es construirà una gran zona esportiva de 88.000 metres quadrats, així com la prolongació de l’antic llit del riu Túria fins al mar.

Un projecte ambiciós que transformarà per complet el barri de Natzaret. Així, l’Alcalde València, Joan Ribó, anunciava que ‘fins ara tot eren papers i negociacions, però a partir d’ara la gent ja podrà començar a passejar en molt poc de temps. És un pas molt important per al barri de Natzaret, i per a tota la ciutat. Molt important per a anar redirigint la façana marítima, que és la gran assignatura pendent que tenim urbanísticament a València’.

D’aquesta manera, les primeres màquines ja han començat a treballar en el futur Parc de Desembocadura. I és que l’acord subscrit entre el Consistori i el Port contemplaven el compromís que aquesta setmana començaren els primers treballs de condicionament, neteja superficial general, retirada d’enderrocs, ferros solts, esbrosse selectiu i tapat de buits en el sòl. Uns treballs que es desenvoluparan on se situaven els terrenys de l’antiga Moyresa, i que tenen com a objectiu que l’obertura al públic es produïsca en el menor temps possible, encara que el Parc de Desembocadura tarde, una mica més, a estar cent per cent acabat.

I és que encara que els veïns podran passejar prompte per aquest nou pulmó verd de València, la veritat és que les instal·lacions del Parc de Desembocadura es retardaran una mica més. En aquest sentit, el Consistori encara està elaborant el disseny del projecte que, malgrat haver de consensuar-ho a través de la participació veïnal, sí que inclourà tant arbrat, com a horts urbans. Així mateix, la idea és tancar aquest espai verd a la nit per motius de seguretat, i obrir-ho durant el dia perquè veïns i turistes puguen gaudir d’ell.

Finalment, en aquestes primeres intervencions que s’estan duent a terme, s’adequarà el mur perimetral, es recuperarà la porta sud existent, però a més es crearà una nova porta enfrontada en el carrer Fontilles, es col·locaran onze unitats d’aparcabicis, i es procedirà a la recuperació del pou per al reg dels horts veïnals i els nous arbres. En definitiva, intervencions prèvies que permetran que es comence a visualitzar un projecte que es va prometre l’any 1996.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − sis =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC