25n
25N
25N

Metrovalencia mira cap al futur per a convertir-se en l'alternativa al transport privat

S’invertiran 235 milions d’euros en actuacions que milloraran les freqüències de pas tant del metro com de la xarxa tramviària

Metrovalencia mira cap al futur per a convertir-se en l'alternativa al transport privat
10/02/2021 -

El servei de Metrovalencia continua incorporant millores que segueixen la línia de convertir-se en una alternativa real al transport privat. D’aquesta manera, a més de l’augment de freqüències durant els mesos d’estiu o la posada en marxa del servei nocturn de metro – interromput per la pandèmia des de març de 2020 –, ara el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat una inversió de 235 milions d’euros, per als pròxims anys, que es destinaran a millorar les freqüències de la xarxa de Metrovalencia.

Això suposarà un canvi en els horaris del metro, ja que, en paraules del conseller, “es disminuiran els temps de pas dels trens en tots els trams, donant solució a una reivindicació històrica de les persones usuàries de Metrovalencia”, arribant, en alguns trams, a una reducció de quasi 10 minuts. I és que si la freqüència actual de Paterna a l’Eliana és de 30 minuts, passarà a 12.

Així, dels 235 milions d’euros anunciats, més de 90 milions es destinaran a les línies de metro per a desdoblegar trams de via única, augmentar els punts de fuita i encreuament en diferents trams en superfície o suprimir passos a nivell; mentre que més de 127 milions d’euros serà per a la xarxa tramviària per a la prolongació de les andanes actuals, la modernització dels sistemes de protecció i control de tramvies o l’ampliació en el bucle de la zona del Marítim de les línies 4 i 6.

Aquesta actuació no només modificarà el recorregut dels tramvies per la zona marítima per a millorar les freqüències de la connexió dels barris d’Orriols, Malva-rosa i el Cabanyal-Canyamelar a partir de l’estació de Marítim-Serradora, sinó que establirà la freqüència de pas mitjana en 7,5 minuts enfront dels 10 – 20 minuts actuals.

Totes aquestes millores permetran l’augment de les freqüències de pas i, per tant, la reducció dels temps d’espera. “Les primeres actuacions, que ja estan en procés de planificació i redacció de projecte, s’iniciaran en 2022 perquè, en 2023, les persones usuàries de Metrovalencia puguen apreciar les primeres millores” ha explicat España.

Reforç de les mesures anticovid

A més de la intensificació dels treballs de neteja, desinfecció de les unitats i la renovació de l’aire, l’empresa pública de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) també ha incorporat tant la desinfecció per mitjà de nebulització volumètrica amb peròxid d’hidrogen, que s’aplica de manera periòdica en trens i tramvies, com un total de 120 auxiliars que s’encarreguen del compliment de les mesures sanitàries.

Així, entre les seues funcions, està informar les persones usuàries de la xarxa de Metrovalencia sobre les mesures de prevenció adoptades, però també col·laborar en el control d’aforament i ajudar a la correcta distribució dels passatgers en andanes i unitats. Per això, es recolzaran en les pantalles informatives, instal·lades en els vestíbuls de les principals estacions, on apareix el grau d’ocupació dels trens en circulació.

Una sèrie d’inversions per a fer d’aquest transport públic un espai segur per a la ciutadania, que a més es reforça amb estudis periòdics per a analitzar la presència del virus en les instal·lacions.

Línies futures

I, finalment, la xarxa de Metrovalencia s’ampliarà, en un futur, amb noves connexions. D’una banda, la construcció de la futura Línia 10 avança segons el que es preveu. Una vegada finalitzada, connectarà el barri de Natzaret amb el centre de la ciutat, passant per la Ciutat de les Arts i les Ciències. L’L10, que comptarà amb un recorregut de 5,3 quilòmetres i 8 estacions i parades subterrànies i en superfície, millorarà substancialment les connexions a la ciutat.

De fet, per posar un exemple, des de la parada d’Hermanos Maristas s’afavorirà la connexió amb Quatre Carreres, la Ciutat de la Justícia, la Ciutat del Bàsquet, la Font de Sant Lluís i el futur pavelló València Arena.

Així mateix, també es preveu la construcció d’una nova línia de metro que connectarà l’Hospital La Fe amb l’estació del carrer Alacant, passant pel barri de Malilla. Dues actuacions de gran envergadura que afavoriran la implantació d’un model de mobilitat sostenible en el conjunt de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − divuit =

museo prehistoria