25n
25N
25N

Fuset destaca que Compromís "defensa" la seua innocència

Fuset destaca que Compromís "defensa" la seua innocència
05/02/2020 -

El regidor de Compromís a l’Ajuntament de València Pere Fuset ha sostingut que no està processat per “cap cas de corrupció, ni molt menys per haver robat” –es troba en aquesta situació processal per la mort d’un treballador als Jardins de Vivers– i ha dit estar “molt orgullós” del seu partit, atés que la coalició “creu” en la seua “innocència” i a més “la sosté i la defensa”.

Després de presentar en roda de premsa el Carnestoltes de Russafa, l’edil responsable de Cultura Festiva ha respost a les preguntes dels mitjans sobre, entre altres temes, les paraules del secretari d’Organització del PSPV, José Muñoz, qui va afirmar que el seu partit no és “qui” per a “obligar o dir-li a altres partits el que han de fer”, però va recordar que en el cas dels socialistes el seu Codi Ètic obliga a apartar als càrrecs processats i així ho han fet en casos amb el de l’exalcalde d’Alacant Gabriel Echávarri.

Referent a això, Fuset ha assenyalat que “respecta les opinions divergents que puguen existir” però ha defensat les “conviccions” de la seua formació i ha agregat: “Estic molt orgullós d’un partit que, creu en la meua innocència, la sosté i la defensa”.

Cada partit té les seues regles, les regles de Compromís són ben clares. No estem parlant de cap cas de corrupció ni molt menys d’haver robat o haver-se portat res a la butxaca. Estem plenament convençuts de la meua no responsabilitat en aquest fatal accident, produït en un element que és a més de tercers, contractat, i així està acreditat per tercers i per tant respectant les opinions divergents que puguen existir, aquestes són les nostres conviccions i estic molt orgullós d’un partit que creient en la meua innocència la sosté i la defensa”, ha manifestat el regidor.

Preguntat per la possibilitat que perdera el suport del seu partit, Pere Fuset ha apuntat que “aquestes coses” sempre les respon “de la mateixa manera”. “Si la meua iaia tinguera rodes seria una bicicleta. Estem parlant de política ficció i per tant no faré suposats. Això no s’ha produït i per tant, si es produïra, parlaríem”.

En tot cas, ha asseverat que té “la consciència tranquil·la”, encara que “és una qüestió que no és un plat de gust”. “És especialment difícil per la qüestió de què es tracta i amb el màxim respecte a la justícia i particularment a la família el que he de fer és ser molt prudent en les meues declaracions sobre aquest tema. Però he tingut molt de temps per a reflexionar per aquesta qüestió i estic plenament convençut que s’ha fet tot bé i particularment que no tinc cap responsabilitat en eixe fet”, ha insistit.

Així, ha deixat clar que no té intenció de dimitir: “Tenint també el suport dels meus companys i companyes, crec que la meua responsabilitat ara mateix és atendre les meues responsabilitats en un mes que a més és particularment complex, febrer, en el qual a més de l’agenda pública, que és particularment intensa, òbviament hi ha un treball de gestió molt important per a posar en pràctica tots eixos acords de la taula de diàleg del bàndol de Falles”.

“Per tant, no em plantege en cap cas eixa qüestió hui dia, sinó continuar treballant com he fet sempre per eixa missió que tinc com és la cultura festiva”, ha reiterat.

SUPORT DE COMPANYS “SENSE COINCIDÈNCIA IDEOLÒGICA”

Fuset ha posat en relleu també que sent “el suport” de “tot” el seu partit –en referència al Bloc, formació de la qual és integrant–, així com el de “persones que sense tindre coincidència política, ni tan sols coincidència ideològica, entenen que aquesta qüestió no és justa” i “no s’hauria d’haver produït mai”.

També ha sigut qüestionat el regidor per si el seu processament per l’accident de Vivers sobrepassa les línies roges de Compromís quant a les circumstàncies que obliguen a una dimissió. Sobre aquest tema, Fuset ha subratllat: “(El codi ètic) parla de judici i no d’investigació, i això no s’ha produït hui dia. Per tant, és una qüestió que òbviament he parlat àmpliament amb qui havia de parlar i hem comprovat que no es produeix en cap cas una incompatibilitat ni molt menys amb el que marca el partit”.

En cas que es produïsca l’obertura de judici oral per aquest cas, ha afirmat que “parlaríem”, però ha aclarit que no volia comentar “qüestions hipotètiques” sobre les quals a més confia que “no es produiran”, igual que si arribara una sentència condemnatòria. “D’on no hi ha no es pot traure. Eixa qüestió que es parla de la suposada prevaricació de la qual no estic acusat, no estic investigat, i no hi ha més que un testimoniatge que en tot cas no es correspon amb la realitat, ni tan sols he tingut l’oportunitat de declarar”, ha afegit.

Igualment, ha rebutjat “entrar a fer una escala de quines són les possibles faltes o a ordenar-les” en ser inquirit per si un homicidi imprudent és més greu que un cas de corrupció. “Estic plenament tranquil que he actuat sempre dins de la legalitat. Crec que l’Ajuntament també l’ha fet i així ho sostenen els seus serveis jurídics”, ha reiterat.

“PERSONES” DEL PSOE LI HAN TRASLLADAT LA SEUA “CONFIANÇA”

En referència a les declaracions del secretari d’organització dels socialistes valencians, Fuset ha expressat el seu “màxim respecte per les opinions dels altres” i, referent a això, ha raonat: “Entenc que sent un personatge públic, més enllà de la qüestió fonamental que és la jurídica, hi haja valoracions que no entraré precisament a valorar”.

“En tot cas –ha continuat– hi ha exemples que eixe discurs teòric no és així i precedents en el PSOE que això no és així. No seré jo qui els aporte perquè crec que tots els periodistes podeu tindre alguns present”.

Així mateix, ha posat en relleu que “les persones del PSOE que han tingut accés a la informació dels fets, que entenc que degueren tindre-la, hui dia no m’han traslladat una altra qüestió més que la confiança”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 − 6 =