25n
25N
25N

Fuset diu al jutge que el muntatge de les graderies de Vivers va ser qüestió dels tècnics i ell només signava

E.P

Fuset diu al jutge que el muntatge de les graderies de Vivers va ser qüestió dels tècnics i ell només signava
28/01/2019 -

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha defensat aquest dijous davant el jutge que investiga l’accident laboral en el qual un treballador va morir durant el muntatge de graderies per als concerts als Jardins de Vivers l’estiu de 2017 que no va participar en les reunions preparatòries de l’esdeveniment que es van produir i que el procés va ser qüestió dels tècnics municipals i ell únicament signava com a responsable de l’àrea, segons han informat fonts coneixedores de la declaració.

Fuset, de Compromís, ha comparegut aquest dilluns en qualitat d’investigat durant aproximadament dues hores davant el Jutjat d’Instrucció número 18 de València que investiga l’accident laboral en el muntatge de les graderies per als concerts als Jardins de Vivers l’estiu de 2017.

A la seua arribada als jutjats valencians, Fuset ha assegurat que estava “tranquil” i que pensava “col·laborar amb la justícia”, al mateix temps que ha sostingut que va actuar conforme al que deien els informes jurídics. D’igual manera, a la seua eixida, ha subratllat que ha entrat a declarar “tranquil” i ha eixit “més tranquil encara”, encara que ha rebutjat fer declaracions sobre la seua compareixença “per respecte a la justícia”.

Durant la seua declaració davant el jutge, l’edil de Cultura Festiva ha argumentat que ell és un mer regidor, que tot el relatiu al muntatge de les graderies era qüestió dels tècnics i que ell es limitava a signar. En la mateixa línia, ha assegurat que no va participar en les reunions que es van dur a terme sobre aquesta qüestió.

També se li ha preguntat a Fuset per la sanció “molt greu” de 40.000 euros que la Inspecció de Treball va imposar a l’Ajuntament de València per l’accident i sobre per què no es va recórrer aquest càstig, al que el responsable de Cultura Festiva ha respost que se’ls va passar el termini per a fer-lo. A la seua arribada als jutjats, ha dit sobre aquest tema que existeix una “discrepància” entre si el muntatge de les graderies havia de tramitar-se com a obra o com a servei.

L’accident va ocórrer a la fi de juny de 2017, encara que no es va conéixer fins al 4 de juliol. L’operari va morir quan participava en els treballs de muntatge i instal·lació de les graderies per als concerts de Vivers de València.

La citació com investigat de Fuset va arribar dies després si es fes públic que la Inspecció de Treball havia imposat a l’Ajuntament de València una sanció “molt greu” de 40.000 euros per aqueix accident, segons va revelar el portaveu del PP en el consistori, Eusebio Monzó.

No obstant això, des del consistori es va negar aquest extrem i es va apuntar que la sanció no estava “en cap cas relacionada” amb l’accident laboral patit en les graderies contractades pels promotors musicals, un fet que asseguraven que “no apareix ni tan sols en l’acta d’inspecció ni en la resolució”, i l’atribuïen a “una divergència tècnica d’interpretacions sobre un fet administratiu”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 16 =