caixa popular

Frida: "Hem aconseguit portar al rap amb banda nous estils sense perdre l'essència"

Frida: "Hem aconseguit portar al rap amb banda nous estils sense perdre l'essència"

Amb el canvi de format, el Sona la Dipu ha notat un canvi en qualitat, en nivell i en quantitat. Entre tots els grups participants molts estils i nivells, tots molt diferents i tots amb els seus encants. Entre ells, el rap alegre, fresc i participatiu de Frida despunte des del primer moment i lluentor fins al final per a fer-se amb un dels guardons del Sona la Dipu.

 

Com va ser la decisió de participar en el Sona la Dipu?

Fa un parell d’anys que comencem a formar la banda, a poc a poc hem anat incorporant persones, al principi érem tres i ara som set. Comencem amb este nou projecte i decidim participar per a traure a la llum tot este treball que estàvem fent. Va ser una sorpresa d’entrada, no ho esperàvem doncs som una proposta nova.

img_1915Com heu viscut tot el procés?

Entrar a formar part d’açò va ser una sorpresa. La veritat és que passar a la semifinal el va ser més. Sabíem que hi havia molt nivell, així que decidim prendre’ns-ho amb molta tranquil·litat i fer-ho tan bé com siga possible, no estàvem nerviosos. Volíem ensenyar la nostra proposta, no teníem gens que perdre.

Una vegada passem a la final va ser una responsabilitat major. Va ser llavors quan ens véiem amb més possibilitats, teníem més ambició, cercàvem sorprendre i teníem ganes de guanyar. Vam ser amb més motivació, amb més pressió i més ambició i va eixir bé. Més que una oportunitat de guanyar era de donar a conéixer el nostre treball i dirigir-nos a un públic que d’una altra forma igual no podríem arribar. Estem molt contents amb el resultat.

Què suposa per a Frida guanyar el Sona la Dipu 2017?

Suposa principalment una injecció extra de motivació i il·lusió. Teníem ganes de traure a la llum el nostre treball. És una oportunitat per a fer el màxim, ens aporta molta professionalització i una oportunitat de cara a presentar al grup. Esperem tocar el màxim possible, que és el que volen tot els grups i portar la nostra música a tots els públics que puguem.

Com naix Frida?

Frida com a tal és un projecte que naix en 2012 i som una formació amb dos cantants i un Dj, és la típica formació clàssica de l’hip-hop. Ens vam donar a conéixer amb dos treballs de rap en valencià. Ara estem treballant en més propostes que incorporem en el directe amb banda, diguérem que és un rap evolucionat. Hem aconseguit portar al rap amb banda nous estils i pals sense perdre l’essència. És per açò que en els nostres concerts Dj per a mantenir eixa essència. No tenim por a obrir-nos.

img_1914Què és el que es pot trobar en el rap de Frida?

Tractem de fer lletres sinceres, escrivim les nostres pròpies lletres i amb esta nova etapa el que cerquem és fer lletres amb un concepte darrere ja siga en l’àmbit sentimental, social… no som un grup combatiu però evidentment el context social ens afecta com a persones. Parlem de la realitat de la gent i cerquem que les nostres lletres arriben. És cert que tenim el típic vacil·leu del rap però sempre ho fem amb contingut.

Què transmet Frida en concert?

Frida en directe és potent, versàtil, els nostres concerts són divertits. Volem arribar i agradar a molta gent, li agrade o no el rap. Moltes vegades la gent pensa que el rap en directe és avorrit i no és així. Ens agrada fer un directe participatiu en el qual estan presents els típics elements de participació amb gestos, moviments… fins a tornades que la gent canta… Seguir el nostre concepte pot ser fàcil doncs comptem amb tornades participatives, divertits…


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × cinc =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris