caixa popular

Colomer reivindica la igualtat de la dona en el sector turístic

”És fonamental visibilizar i posar l’accent en el que la dona ha significat en tota la cadena de valor de la gastronomia”

Colomer reivindica la igualtat de la dona en el sector turístic
05/03/2018 -

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme (AVT), Francesc Colomer, ha reivindicat la igualtat de la dona en el sector turístic i ha advocat per “treballar cada dia per a garantir l’accessibilitat i dignificar els salaris”.

Per a Colomer “hem de ser constants per a construir un projecte de transformació”; al mateix temps que ha subratllat que “lligar el turisme a transformar el món ens sembla un repte apassionant”.

El secretari autonòmic ha realitzat aquestes declaracions en el CdT Marina Alta de Dénia durant la inauguració de la jornada de ‘Gastronomia i Dona’, organitzada per l’AVT amb motiu del dia Internacional de la Dona.

Francesc Colomer ha assenyalat que “és fonamental visibilitzar i posar l’accent en el que la dona ha significat en tota la cadena de valor de la gastronomia”. Al seu judici, “cal posar-ho en valor i millorar les condicions perquè canvie la perspectiva”, ha afegit.

En aquesta línia, ha cridat a l’adaptació del turisme de la Comunitat Valenciana al Codi Ètic Mundial del Turisme, a partir del qual “posem en pràctica cada dia l’aposta per la igualtat i l’accessibilitat”.

Així mateix, Colomer ha fet referència al fet que “si les professions vinculades al turisme i a la cuina han estat condemnades a l’ostracisme, les dones en aquest sector han patit una doble condemna”; i ha subratllat que “la nostra obsessió és visibilitzar i represtigiar totes les professions vinculades al turisme”.

El secretari autonòmic ha afirmat que “des de fa molt parlem de la importància de la gastronomia i la rellevància que han adquirit els cuiners, que abans estaven condemnats a la foscor d’una cuina”, ha afegit el titular de Turisme, que considera aquest reconeixement social com a “just i necessari”.

Conferència “Dones, tradició i globalització”

Després de l’obertura de la jornada per Colomer, la presidenta de l’Acadèmia Mexicana de Recerca Turística, Nora L. Bringas Rabago, ha pronunciat la conferència ‘Dones, tradició i globalització. La cuina de Baixa Califòrnia com a recurs turístic’.

Durant la seua ponència ha apuntat que “la gastronomia forma part fonamental d’un viatge, és un element indiscutible per a conéixer la cultura i la manera de vida de la població”, i ha ressaltat que “el turista quan menja, també menja cultura”. Finalment, ha assenyalat que Mèxic ocupa el segon lloc en diversitat cultural a escala mundial.

Taula redona sobre el paper de la dona en la gastronomia

Així mateix, la jornada també ha albergat una taula redona que moderada per Cristina Sellés, presidenta d’AEHTMA, ha tractat el paper de la dona en el món de la gastronomia.

En ella han participat Sole Ballester, cap de cuina de l’Hotel Rosa; Ana Laguna, responsable del projecte de gastronomia de la Universitat d’Alacant; Diana Cervera, cap de cuina del restaurant La Seu; María Ángeles Piera, cap de sala del Restaurant El Pegolí; Cristina Rodríguez, fundadora del projecte M d’Alexandria, i Mariana Giner, cuinera i vicepresidenta de l’Associació de Restaurants de Xàbia.

La jornada ha conclòs amb la presentació de les conclusions, a càrrec de la directora general de Turisme, Raquel Huete, i la regidora de convenis i col·laboracions del projecte Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia, Pepa Font.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 16 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris