25n
25N
25N

Els festers i festeres més joves de Torrent participen amb l'Entradeta Infantil

Els festers i festeres més joves de Torrent participen amb l'Entradeta Infantil
26/07/2019 -

Els festers i festeres més xicotets de Torrent van ser els protagonistes ahir a la vesprada en l’Entradeta; una versió més curta de la Gran Entrada, que va començar en la parròquia de Muntanya Sión i va finalitzar en la plaça Major. Xiquets i xiquetes de totes les edats van desfilar en aquest acte que, any rere any, reuneix més participants i que és una mostra de la continuïtat de la festa per part de les generacions més joves. A més, un gran nombre de veïns i veïnes van eixir al carrer per a no perdre’s l’entranyable desfilada que va animar el carrer del “Convent” amb música i ball.

A més dels més xicotets i xicotetes de cada filà i comparsa, també van desfilar la capitana mora, Encarna Puig; el capità cristià, Vicent Francés; l’alferes mora, Rebeca González; i l’alferes cristiana, Sonia Guzmán. L’alcalde Jesús Ros, el regidor de Festes, Pascual Martínez, i els representants de la corporació municipal van assistir a l’Entradeta i van gaudir de l’emoció i il·lusió dels més xicotets i xicotetes.

Primera Trabucà i Parlament

Aquesta vesprada, a les 19 h, tindrà lloc la primera trabucà i primer parlament, que iniciaran la batalla mora i cristiana per la propietat de la Torre. Al so dels trets dels trabucs, el bàndol moro i el cristià realitzaran dos recorreguts: el primer donarà inici des de la parròquia de Muntanya Sión i, d’altra banda, el segon des de Trinitàries.

El moment més esperat arribarà amb el parlament, que enfrontarà a tots dos grups per la lluita per l’emblemàtic monument. Després de la victòria dels moros aquesta vesprada, el diumenge, també a les 19 h i amb mateix recorregut, se celebrarà la segona trabucà i segon parlament, en aquest cas, amb la triomfe i reconquesta de la Torre per part dels cristians.

Totes dues trabucaes poden seguir-se en directe a través de la pàgina de Facebook i canal de Youtube de l’Ajuntament de Torrent. Els programes començaran a les 19 h.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × quatre =