25n
25N
25N

Formació en lluita contra la violència masclista per a la Policia Local de Paiporta

Formació en lluita contra la violència masclista per a la Policia Local de Paiporta
17/07/2020 -

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Paiporta ha organitzat aquesta setmana una formació en lluita contra la violència masclista per a la Policia Local. L’objectiu d’aquestes jornades ha sigut millorar la coordinació entre àrees per a combatre de manera més eficient aquesta xacra social, i informar als i les agents de les últimes novetats quant als recursos que l’Àrea d’Igualtat posa a l’abast de les dones víctimes de maltractaments o en perill de patir-los.

El regidor d’Igualtat, Guillem Montoro, ha explicat que “la formació contínua és fonamental per a mantindre una bona coordinació entre àrees i combatre la violència masclista com el fenomen polièdric que és”. Montoro ha afegit que “la Policia Local és un element fonamental en aquesta lluita, i ha d’estar perfectament coordinat amb el personal tècnic de l’àrea d’Igualtat”.

“La implicació de la Policia Local amb el programa VioGen és total. Es coordinen i treballen conjuntament, de manera interdisciplinària, amb personal tècnic i d’assistència a les víctimes i per això resulta igualment fonamental per acabar amb aquesta xacra social que compartisquen formació i actualització en recursos, conceptes i actuacions en aquest programa”, ha matisat el regidor d’Interior, Vicent Ciscar.

La formació s’ha estructurat en una primera part amb conceptes bàsics sobre violència masclista, i el treball que es fa des d’Igualtat, tant amb les víctimes o potencials víctimes com amb la ciutadania en general, a més del treball de coordinació entre totes les àrees municipals. A més, les tècniques d’atenció psicològica han explicat també nocions sobre com es realitza la intervenció, i quins són els perfils vulnerables, amb l’objectiu que els i les agents aprenguen a identificar-les i sàpiguen com abordar l’atenció.

La Policia Local també ha rebut informació actualitzada sobre les prestacions i itineraris individualitzats que recorren les dones víctimes de violència quan demanen ajuda a l’Ajuntament de Paiporta. També se’ls ha instruït sobre el treball específic de l’equip de Viogen del cos policial local, i la manera òptima d’afrontar els casos. Per últim, també se’ls han donat nocions del treball amb homes que porta a terme Contexto, amb les casuístiques detectades per les psicòlogues que el porten endavant i com abordar-les.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − 4 =

Valencia activa
bombers
Valencia activa