25n
25N
25N

Ford proposa un nou ERTO de cinc dies que afectarà a prop de 6.000 treballadors

Ford proposa un nou ERTO de cinc dies que afectarà a prop de 6.000 treballadors
18/10/2019 -

La direcció de Ford ha proposat als sindicats, en una comissió consultiva celebrada aquest divendres, un nou Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) de cinc dies –dos al novembre i tres al desembre– en la planta de fabricació de vehicles d’Almussafes (València), amb prop de 6.000 treballadors afectats.

L’ERTO està previst per als dies 4 i 5 novembre i 18, 19 i 20 de desembre, segons han informat fonts sindicals. Aquest ajust implica deixar de fabricar 9.000 vehicles fins a finals d’any, a causa d’una baixada de vendes. L’expedient no afecta la planta de motors.

En la reunió d’aquest divendres, la direcció de l’empresa ha informat els sindicats i s’ha constituït la comissió negociadora. A partir de la setmana que ve, s’iniciarà el període de consultes, que es prologarà 15 dies.

El sindicat majoritari en Ford, UGT, ha traslladat a la direcció de l’empresa que signarà l’expedient si es dóna “exactament en els mateixos termes i condicions” que en els tres anteriors, “la mateixa literatura negre sobre blanc”, ha explicat a Europa Press el secretari general d’UGT Ford, Carlos Faubel. Ha recordat que la planta es troba immersa en el llançament del nou Kuga i “hi ha pocs marges en negociació”.

Des de CCOO han traslladat a l’empresa que “si no hi ha garanties” el sindicat no signarà l’ERTO, segons ha indicat el secretari general de CCOO Ford, José Arocas. En concret, reclama que l’empresa “no complemente només el deu per cent” de manera que el treballador haja de posar “tota la resta”, la qual cosa suposa el “20% menys de salari, el seu atur i després Hisenda per tindre dos pagadors”.

També ha exigit que l’empresa es comprometa a “no fer més ERTOs i que, en cas que es donara un excedent de personal, que cobrira els mesos consumits pels treballadors”. El sindicat demana a la direcció que “pose més de la seua part”. A més, Arocas ha criticat que “s’estiguen plantejant ERTOs quan la setmana passada s’estaven allargant jornades”.

Per part seua, el portaveu de STM Intersindical, Paco González, ha assenyalat que entenen la “volatilitat del mercat” i que la seua posició “serà molt similar a la de l’anterior ERTO”. És a dir, que les persones afectades “no perden un sol euro” i tinguen el complement del cent per cent dels salaris”. Així mateix, Intersindical reclama que “en cas d’acomiadament, l’empresa abone les prestacions per desocupació que haguera consumit en aquests ERTOs”, ha indicat l’organització.

Així mateix, el delegat de CGT, Mariano Bosch, ha assenyalat que el sindicat es pronunciarà quan comence el període de consulta, si bé ha avançat a la direcció que “sorprén molt que anuncien un nou ERTO quan la setmana passada s’estaven fent hores extraordinàries per a traure més producció”. “Fa l’efecte que ens estan prenent el pèl”, ha asseverat.

En aquest sentit, CGT “rebutja d’entrada L’ERTO” i aposta per “reduir ritmes de treball”. “No pot ser que cada vegada que hi haja una baixada de producció es carregue el cost sobre els salaris dels treballadors”, ha recalcat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + nou =