Fonts de l'Algar, tot un oasi a Alacant

Des de 2002, són una Zona Humida Protegida pel govern valencià

Fonts de l'Algar, tot un oasi a Alacant
02/05/2017 -

Banyar-te en aigües cristal·lines. Nadar entre cascades. Descobrir el naixement d’un riu i les meravelles que ha anat deixant al seu pas. Tot açò és possible sense eixir de la Comunitat Valenciana.

El riu Algar és el responsable del paratge natural que presentem hui. Malgrat que és un riu curt, que naix a la Serra del Ferrer i descendeix per la de Bèrnia fins desembocar al Mediterrani, els seus 12,2 km proporcionen vistes espectaculars. Hui ens centrem en l’increïble paisatge que crea en el seu naixement, i que no podia rebre un altre nom que les Fonts d’Algar.

A només 3 km del municipi alacantí de Callosa d’en Sarrià i a 15 km de Benidorm, qualsevol diria que es troba a un oasi – encara que cada vegada menys difícil de localitzar i més orientat cap al turisme. Per aquesta orientació, un circuit habilitat amb escales, passeigs de fusta i miradors permet als visitants recórrer el llit del riu Algar durant 1,5 km. Al seu pas, ens trobem amb un paisatge al servei de l’aigua, que amb la seua força ha anat modelant la roca calcària, deixant autèntiques obres d’art que van apareixent per sorpresa de l’observador.

algar-cascada

 

Imponents cascades, com aquesta primera coneguda com “Cua de Cavall”. Fonts que manen de les roques com a conseqüència de l’aigua subterrània que bombeja sense descans baix la Serra de Bèrnia. Tolls que eren considerats antigament “fonts de salut”. La vella presa, sèquies centenàries, la canal, l’abundant vegetació mediterrània que ho envolta tot…

No hi ha res que no cride l’atenció en aquest lloc.

Actualment, el seu alt interés turístic i l’afluència de visitants fan que es trobe orientat més com a parc temàtic que com a paratge natural, comptant amb zones d’aparcament, restaurants, banys, primers auxilis, una zona de picnic i altra de càmping, màquines expenedores de begudes…

Però no hem d’olvidar que la seua finalitat és recordar-nos l’enorme importància de l’aigua, en tots els sentits. Per això, hi ha serveis d’educació mediambiental i tours informatius a la nostra disposició; i, per aquesta raó també, la visita ronda els 3-5 euros per adult, que es destinen a l’atenció del paratge i a intentar evitar aglomeracions de gent.

L’únic requisit que hem d’exigir-nos quan visitem les Fonts de l’Algar és deixar el lloc, al menys, igual que el vam trobar. Recordeu que estem en un paisatge creat per la natura, i no en un complex turístic. Respecte a admirar les distintes manifestacions del poder de l’aigua i gaudir de la seua bellesa incomparable… Açò no cal recomanar-ho, perquè no ho podrem evitar.

 

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × quatre =

sagunt a escena 2019
turismo salou