25n
Orgull
Orgull

Fomento acull del 21 al 23 de setembre la I Trobada de Mòduls de Ferrocarril a escala

Fomento acull del 21 al 23 de setembre la I Trobada de Mòduls de Ferrocarril a escala
13/09/2018 -

El regidor delegat de Cultura, Joan Muñoz, acompanyat pel president de l’Associació Valenciana d’Amics del Ferrocarril, Juan Marco i Juan Luis Llop, membre de la directiva del col·lectiu, han presentat aquest matí en roda de premsa la I Trobada de Mòduls de ferrocarril a escala que es realitzarà a Foment del 21 al 23 de setembre amb motiu del 125 aniversari de l’arribada de la línia fèrria del tren Alcoi-Gandia. La trobada, a més de tindre un caràcter expositiu, comptarà amb dues conferències on especialistes en la matèria explicaran diversos aspectes del món del ferrocarril i del tren Alcoi-Gandia.

Joan Muñoz ha explicat que aquest tipus de mostres tenen una gran acollida en el públic. “Ja hem realitzat alguna exposició d’aquest tipus a la Casa de la Marquesa i aquest any es realitzarà a Foment. Des d’ací i com a regidor de Cultura volem convidar a la ciutadania per a què gaudisca d’aquesta iniciativa que per a molts serà entranyable i que ensenyarà moltes coses als més menuts”.

Per la seua banda, Juan Marco va voler destacar que la iniciativa s’emmarca dins de l’efemèride del 125 aniversari de l’arribada de la línia fèrria del tren Alcoi-Gandia, conegut com el “tren dels anglesos”. Marc ha informat que es tractarà de 45 peces modulars a escala 1/87, composta per màquines antigues i modernes. A més, els assistents també podran veure reproduccions a escala de l’Estació del Nord, la del Cabanyal o la de Xàtiva.
“El món del ferrocarril és molt ampli i a través d’aquesta iniciativa pretenem arribar a tots els públics però especialment a la gent jove”.

Finalment, Juan Luis Llop ha explicat que l’Associació Valenciana d’Amics del Ferrocarril compta ja amb 61 anys de trajectòria i que té un caràcter filantròpic i divulgador. “Per a nosaltres és una alegria poder participar en una efemèride com la del 125 aniversari. El transport d’aquella època no ha estat molt estudiat i nosaltres pretenem recuperar totes aquelles curiositats i elements destacats de la línia fèrria. Cadascun dels socis ha realitzat diferents mòduls que posteriorment acoblem per crear una peça més gran” “El món del modelisme és molt complex i durant aquest cap de setmana intentarem acostar-lo al gran públic”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 4 =