25n
25N
25N

Els floristes estimen en 5 milions d'euros les pèrdues per la cancel·lació de les Falles

La Interagrupació de Falles remetrà una reclamació per tots els serveis perduts a l’Ajuntament de València, entre ells el de les flors

Els floristes estimen en 5 milions d'euros les pèrdues per la cancel·lació de les Falles
11/03/2020 -

L’Associació Professional de Flors, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana ha anunciat hui que les pèrdues estimades arran de la cancel·lació de les Falles i de la Magdalena aconsegueixen els 5 milions d’euros per al sector de les flors. Tan sols per a la celebració de l’Ofrena a la Verge dels Desemparats hi havia més de 800.000 clavells demanats. A això cal afegir, a més, les cistelles que regalen les comissions i els rams especials de les Falleres Majors.

L’impacte econòmic pot ser catastròfic, especialment per als negocis xicotets. Cal tindre en compte que aquest és un sector molt estacional, i que depenem de determinades èpoques de l’any per a cobrir les despeses dels mesos fluixos” expliquen des de l’agrupació de floristes i jardiners.

De la mateixa manera, també lamenten que la immensa majoria de floristeries ja havien rebut les seues comandes: “les flors ja s’han tallat. I, en el millor escenari, ficant-les dins de cambres de refrigeració, podrien aguantar una setmana més. Però a partir del 26 i 27 de març, a tot tardar, quedarien totalment inutilitzades. Ja no hi ha marxa enrere” afigen. “Cal tindre en compte que aquestes flors s’han tallat específicament perquè els dies de la seua màxima esplendor siguen el 17 i el 18 de març: els de l’Ofrena. Quan portes una flor, vols que tinga l’impacte visual més gran possible” conclouen.

Sobre les ajudes, l’associació explica que l’Ajuntament de València ja ha anunciat que oferirà suport econòmic als floristes. No obstant això, encara no es coneixen els detalls d’aquests incentius, ni la seua quantia ni sistema de funcionament. El que sí que tenen els professionals d’aquest sector és el suport de la Interagrupació de Falles de València, que ja els ha oferit traslladar una reclamació en el seu nom a l’administració.

“Les comissions són les que han contractat les flors, així com les revetles i les carpes. Creiem que pot ser més profitós que elles reclamen una vegada per tots els serveis que han perdut en comptes de fer-ho per sectors” detallen des de l’associació, que està elaborant un escrit amb diferents propostes per a remetre’l a totes les comissions afectades.

“Entenem que és un cas de força major” reconeixen els floristes “però pensem que l’avís ha arribat massa tard. Si ho haguérem sabut l’1 de març, almenys no hauríem tallat les flors. No obstant això, entenem que la decisió s’ha pres conforme a les dades que arribaven, i que no es podia preveure” resolen sobre l’assumpte. “És la primera vegada que passa una cosa així, perquè totes les altres vegades que s’han cancel·lat les Falles, almenys se sabia d’abans. Això per als floristes tindrà un impacte brutal”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + disset =

bombers
CCCC