25n
25N
25N

Fisioterapeutes recomanen "moure's per salut" durant el confinament

Fisioterapeutes recomanen "moure's per salut" durant el confinament
20/03/2020 -

El Col·legi de Fisioterapeutes de la Comunitat Valenciana (ICOFCV) recomana a la població que es “moga per salut” per a evitar les conseqüències de les postures sedentàries durant el confinament durant el coronavirus.

Si es prolonga molt temps, la falta de mobilitat pot provocar rigidesa articular, pèrdua de força muscular o problemes circulatoris. “Estar dins de casa no significa necessàriament caure presa del sedentarisme”, defensa l’organització en un comunicat.

Per això, els fisioterapeutes aconsellen dedicar deu o quinze minuts al dia a realitzar senzills exercicis per a estar més actius. Hi ha “nombroses possibilitats” per a fer exercici dins de casa, amb l’objectiu de mantindre el rang de moviment, el to muscular i fins i tot la resistència cardiovascular, utilitzant materials a l’abast de tots.

Una simple cadira, una botella d’aigua o una goma elàstica poden ser materials “excel·lents” per a fer exercici. Un altre dels seus consells és treballar la musculatura dels braços, però sobretot de les cames.

EXERCICIS

Entre els exercicis que es poden realitzar a casa, els fisioterapeutes proposen alguns bàsics: asseguts, moure els peus i les mans en diverses direccions; simular pujar i baixar escales, amb el suport d’un tamboret; recolzats en la paret, pujar i baixar els talons amb els genolls estirats, o usar cintes, manuelles o steps si es tenen.

També fer esquats, alçar-se i asseure’s d’una cadira entre 15 i 20 vegades sempre que no hi haja dolor, caminar per la casa, ballar, fer ioga, pilates o gimnàstica hipopressiva. Per a persones que estiguen en el llit, sempre que puguen i no hi haja dolor, realitzar moviments d’extremitats.

Respecte a quantes sèries i repeticions s’han de fer, cal tindre en compte el nivell de condició física que tinga la persona. La recomanació és començar amb 3-4 sèries d’unes 12-15 repeticions i realitzar-ho almenys tres vegades al dia, combinant exercicis de braços i de cames.

Per descomptat, els fisioterapeutes recorden que cal no oblidar mantindre una alimentació equilibrada i saludable, així com respectar horaris de somni. L’ideal és dormir entre set i nou hores, intentant ser consistents, ficant-se al llit i alçant-se a la mateixa hora. També és important prendre el sol en la mesura que siga possible i aprofitar els seus avantatges per a la salut.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + divuit =