25n
25N
25N

Fiscalia denuncia la possible contractació fraudulenta d'una metgessa en El General i demana al jutjat que l'investigue

Fiscalia denuncia la possible contractació fraudulenta d'una metgessa en El General i demana al jutjat que l'investigue
28/06/2020 -

La Fiscalia Provincial de València ha denunciat la possible contractació fraudulenta d’una plaça de facultatiu especialista en anàlisis clíniques a l’Hospital General de València i ha demanat al jutjat que l’investigue per si s’hauria comés un delicte de malversació i de prevaricació.

Així consta en l’escrit, al qual ha tingut accés Europa Press, que li ha remés el ministeri públic al Jutjat Degà de València perquè, a l’òrgan judicial que li corresponga, incoe l’oportú procediment penal.

Aquest cas parteix d’una denúncia interposada per la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) a la fi de 2019 davant la Fiscalia, en la qual posava de manifest que el Consorci Hospital General Universitari de València havia cobert, mitjançant un contracte de treball de duració determinada, una plaça de facultatiu especialista en anàlisis clíniques de manera fraudulenta.

Per a cobrir aquesta plaça es va substituir a una persona amb motiu del seu alliberament sindical. Segons va denunciar CSIF, es va alliberar durant un període de diversos mesos a una persona del seu lloc de treball per a formar part d’una Comissió d’Integració que “no va existir funcionalment” i per a cobrir el seu lloc es va recórrer a una altra facultativa de manera “fraudulenta”.

D’aquesta manera, durant tot aqueix temps, tots dos especialistes van estar cobrant els seus salaris, guàrdies i pagues mentre un d’ells estava alliberat. La despesa global per aquesta situació de doble contracte va ascendir a quasi els 50.000 euros.

Sobre la inexistència de la Comissió, el sindicat manté la seua absència de funcionalitat sobre la base que no s’ha tingut comunicació de la seua creació, de qui la componien ni informes ni actes de les sessions celebrades.

A més, suposadament es va mantenir el presumpte contracte fraudulent en la plaça una vegada es va extingir la causa que va motivar la contractació, contravenint d’aquesta manera els procediments establits a aquest efecte per a la cobertura temporal de places bàsics. Això és la Resolució de 15 de juny de 2016 en la qual es van aprovar les normes reguladores per a la contractació determinada i la millora d’ocupació.

També s’ha entés vulnerada una altra normativa de més ampli abast com són la Llei 7/2007, de l’Estatut Bàsic de l’Empleat públic, en concret el seu article 55, i fins i tot el que es disposa en els articles 23 i 03 de la Constitució Espanyola.

La Fiscalia de València, després d’estudiar els fets denunciats, ha acordat traslladar-los al jutjat perquè es depuren les possibles responsabilitats penals en el cas en què existisquen.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 3 =

bombers
CCCC
bombers