25n
25N
25N

Fiscalia demana 22 anys de presó per a Maje per l'assassinat del seu marit

Fiscalia demana 22 anys de presó per a Maje per l'assassinat del seu marit
21/11/2019 -

La Fiscalia Provincial sol·licita 22 anys de presó per a María Jesús –coneguda en el seu cercle d’amics com Maje– i 18 anys per a Salvador, el seu amant, per l’assassinat del marit de la jove ocorregut l’agost de 2017 en un garatge del barri de Patraix de València. La pena sol·licitada és major per a ella que per al suposat autor material del crim, pel fet que el ministeri públic contempla si escau l’agreujant de parentiu.

Així consta en l’escrit de qualificació provisional dels fets del fiscal del cas, avançat pel diari Levante-EMV i al qual ha tingut accés Europa Press, en el qual l’acusació pública realitza un relat del succeït abans i després del crim i acusa a tots dos d’assassinat. A més de les penes de presó, sol·licita també indemnitzacions de 250.000 euros –a les quals tots dos processaments han de fer front solidàriament– per als pares i germà del mort.

El fiscal explica en el seu escrit que, en els mesos anteriors a les noces de Maje i el mort i durant el matrimoni, l’acusada va mantenir relacions afectives i sexuals amb l’acusat Salvador i amb altres persones. Tots dos es van conéixer l’any 2015 en treballar en el mateix hospital de València. Ell, 20 anys major que ella i casat, va sentir “gran atracció i afecte” per Maje i la relació que tots dos van iniciar va generar en ell “una situació d’intens enamorament i dependència emocional”.

Maje li contava a Salvador els “greus problemes” que deia tindre amb el seu marit i fins i tot li va parlar d’episodis de violència. Aquestes confidències –continua l’escrit– van acabar convencent a Salvador de la necessitat de protegir a l’acusada del seu espòs, a qui ni tan sols coneixia personalment.

El mes de juny de 2017 o en dates pròximes, Maje va decidir posar fi a la vida del seu espòs i, per a dur a terme el seu propòsit, va demanar a l’acusat que el matara per ella fent-li creure que la situació a la qual el seu marit la tenia sotmesa li resultava ja “insostenible”. Salvador va acceptar aquesta proposició i junts “van planificar l’acció homicida en els dies següents”.

VAN ACORDAR EL PLA PER A MATAR A ANTONIO

Tots dos van acordar que la mort seria executada només per l’acusat, en el garatge en el qual ella aparcava el seu cotxe i que eixe dia va deixar lliure perquè ho fera el seu marit, i van establir que Salvador atacaria per sorpresa a Antonio –el mort– amb un ganivet quan aquest tinguera el vehicle de l’empresa allí estacionat i anara a recollir-lo al matí per a anar a treballar.

L’acusat, per part seua, per a matar a Antonio, va comprar el mes de juliol un ganivet de cuina de 15,5 centímetres de fulla, de 4 centímetres d’ample i d’un sol tall. Una vegada proveïts dels mitjans necessaris, els acusats van decidir executar el pla criminal el matí del dimecres 16 d’agost de 2017.

Així, Maje va enviar un missatge de Whatsapp al seu marit i li va mentir comunicant-li que havia fet un canvi a l’hospital i que estaria de servei de guàrdia la nit del 15 al 16 d’agost. L’afirmació era “totalment falsa” perquè no tenia cap servei assignat, però d’eixa manera assegurava que el seu marit estacionaria el vehicle d’empresa en el garatge la nit del dia 15 i aniria recollir-lo al matí, d’acord amb el pla acordat.

El dia 15 d’agost, al voltant de les 21.20 hores, després de passar el dia amb el seu marit, l’acusada va abandonar el domicili familiar amb el seu vehicle particular fent-li creure que estava de guàrdia i li va enviar un missatge de whatsapp a les 21.36 hores dient que ja havia arribat a l’hospital.

En lloc d’acudir a l’hospital, on no tenia cap servei, Maje es va dirigir amb el seu vehicle particular al domicili a València d’un altre amant, amb qui mantenia una relació sentimental des del mes de maig d’eixe mateix any, i va passar la nit amb ell fins que, en el matí de l’endemà, cap a les 8 hores, va acudir a una residència de Torrent on treballava d’infermera 12 hores a la setmana.

En deixar lliure la plaça de garatge, Antonio va aparcar en ella el vehicle de l’empresa la nit del dia 15. El matí del 16 d’agost, seguint el pla convingut amb Maje, Salvador es va dirigir al garatge de Patraix, al qual va arribar abans de les 7.30 hores, i portava en una motxilla el ganivet, uns guants i una tovallola. L’acusat va obrir la porta del garatge amb les claus que li havia facilitat l’acusada, es va posar els guants, va traure el ganivet i es va amagar en el soterrani, al costat del vehicle d’Antonio.

ATAC “RÀPID I SORPRENENT”

Sempre segons el fiscal, Antonio va eixir de casa i va arribar al garatge al voltant de les 7.40 hores. Quan es va aproximar al seu vehicle, l’acusat va eixir del seu amagatall, li va abordar “ràpidament i sorprenentment” esgrimint el ganivet i, estant enfront d’ell, li ho va clavar repetidament en sis ocasions, amb el que li va seccionar òrgans vitals com el cor o el pulmó dret. Les ferides van resultar mortals de necessitat i van causar la defunció d’Antonio breus instants després.

Segons l’acusació pública, Antonio va romandre immòbil durant l’acció homicida i no va poder oposar resistència ni cap defensa en estar “totalment desprevingut i sense capacitat de reacció davant el sobtat i sorprenent atac de l’acusat”. Salvador va eixir del garatge i es va dirigir a un traster que utilitzava a València, es va canviar de roba i va tirar la que portava a un contenidor del carrer. Va tirar el ganivet en un pou situat en un terreny de la seua propietat en la localitat de Riba-roja, on va ser recuperat per la Policia Nacional posteriorment.

Vora les 13.30 hores del mateix dia 16 d’agost, abans que fóra descobert el cadàver, els dos processaments es van reunir per espai de més d’una hora en el domicili d’una germana de l’acusada, absent en eixes dates. Allí, Salvador li va relatar els detalls de l’acció homicida. La Fiscalia descriu com, durant eixa trobada, Maje va enviar missatges de text per Telegram a l’altre amant, proposant-li relacions sexuals per a eixa mateixa nit.

El cadàver d’Antonio va ser trobat per un usuari del garatge cap a les 15.25 hores del mateix dia, mentre que tots dos acusats van continuar mantenint la seua relació afectiva sexual en els mesos següents, subratlla el fiscal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 5 =