25n
Orgull
Orgull

La Fiscalia considera provat que els gestors de Bankia coneixien les irregularitats comptables

Sosté que no ha vulnerat el dret de defensa dels acusats

La Fiscalia considera provat que els gestors de Bankia coneixien les irregularitats comptables
02/09/2019 -

La Fiscalia Anticorrupció ha argumentat l’ampliació de la seua acusació en el juí per l’eixida a Borsa de Bankia en la llum que han llançat els testimoniatges d’acusats, testimonis i pèrits al llarg del procediment, que haurien provat que tant l’expresident de l’entitat Rodrigo Rato com l’ex-conseller delegat Francisco Verdú coneixien l’existència d’irregularitats en els comptes de 2011, entre altres aspectes.

El passat mes de juliol, la Fiscalia va elevar les penes que demanava inicialment per delicte d’estafa a inversors i va afegir el de falsedat comptable pels comptes de Bankia i BFA de l’exercici 2011. Aquest dilluns, durant l’inici de la fase final del juí que se celebra en l’Audiència Nacional de San Fernando de Henares (Madrid), la fiscal Carmen Launa ha sostingut que els canvis en la seua acusació s’han realitzat amb total transparència i responen el principi de legalitat que exigeix la funció del Ministeri Públic.

En concret, ha assenyalat que durant el procediment s’han practicat noves proves i s’han arreplegat testimoniatges que han aportat claredat a unes altres, la qual cosa ha requerit que les seues premisses inicials hagen hagut de ser matisades o reconsiderades.

SENSE VULNERACIÓ DEL DRET DE DEFENSA

Quan la Fiscalia va anunciar el passat mes de juliol l’ampliació de la seua acusació, les defenses d’alguns acusats, com va ser el cas de la de l’expresident de Bankia Rodrigo Rato, van al·legar que el Ministeri Públic estava vulnerant el seu dret fonamental de defensa per la “modificació substancial” dels fets pels quals acusava de manera sorprenent.

La fiscal Carmen Launa ha argumentat aquest dilluns que aquesta queixa “manca de qualsevol fonament” i pretén la “passivitat” de la Fiscalia en fets que han tingut transcendència penal, la qual cosa suposaria “vulnerar l’essència” de la seua funció com a òrgan constitucional.

D’aquesta manera, Launa ha recorregut a la jurisprudència del Tribunal Suprem i el Tribunal Constitucional per a concloure que l’actuació de la Fiscalia en ampliar la seua acusació final ha sigut conforme amb l’exercici de les seues funcions constitucionals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + dotze =