25n
25N
25N

Fiscalia apunta a un "crim perfecte" en Patraix

Fiscalia apunta a un "crim perfecte" en Patraix
29/10/2020 -

“Crim perfecte, planificat per ella i executat per ell”. Així ha descrit la Fiscalia davant el jurat l’assassinat d’Antonio, un enginyer de 36 anys que va morir de sis punyalades en el seu garatge del barri valencià de Patraix l’agost de 2017 a les mans d’un dels amants de la seua dona, tal com ell ha confessat. Amb el que el fiscal, en el seu últim torn de paraula, ha demanat justícia: “Que li donen el seu” a María Jesús i Salvador.

El ministeri públic ha mantingut la seua qualificació dels fets i reclama 22 anys de presó per a María Jesús, coneguda com a Maje, per un delicte d’assassinat amb la circumstància agreujant de parentiu, i altres 18 per a Salva, el seu amant. Per part seua, l’acusació particular, que representa a la víctima, reclama 25 anys per a ella i 16 per a ell –ha rebaixat quatre anys, segons el que sol·licitava inicialment–; la defensa de Maje demana l’absolució i la de Salva set anys i mig de presó pel delicte però amb els atenuants de reparació del mal i confessió.

El crim va tindre lloc el 16 d’agost de 2017 en un garatge del barri valencià de Patraix. Els dos acusats, companys de treball en un hospital, han mostrat versions diferents: mentre Salva ha reconegut l’assassinat i ha incriminat a Maje, a la qual ha apuntat com a ideòloga, la dona l’ha negat i ha assegurat que “mai” va planificar res, només va encobrir.

El fiscal ha insistit que el pla era conjunt i en què sense l’ajuda de Maje, Salva no haguera pogut perpetrar l’assassinat. I ha subratllat el “bona persona” que era la víctima, qui “confiava” en la seua dona i la volia: “Li va comprar diversos peluixos per a donar-li una sorpresa en el seu aniversari però no va poder ser perquè el van matar”, ha recordat.

Sobre Maje i Salva ha destacat les vides paral·leles que portaven. “Arriba un moment en el qual ell s’enamora perdudament de l’acusada i és dependent d’ella. Ho fa tot junt a ella, li porta la compra, li trau bitllets de transport i, fins i tot, li compra faldes”, ha enumerat.

Maje, ha dit, “també li volia”, però tenia altres amants i era una “mentidera”. “Sempre menteix per a tindre vides alternatives. Una vegada i una altra sense parar”, ha dit. “Ha d’estar acostumada a manipular a les persones perquè no és fàcil fer tot això”, ha reflexionat.

I el crim, ha insistit, va sorgir d’ella i el van planificar abans d’estiu. “Qui desitjarà la mort d’Antonio sinó ella? Salva? Però si no el molestava?”, s’ha preguntat el fiscal. “Algú dubta que Salva actuara per inducció d’ella?”, ha prosseguit, i ha contestat: “El fa tot el que ella vol perquè depén d’ella i necessita la seua aprovació”. “Salva accepta fer-lo i assumir-lo tot”, ha postil·lat.

“Salva no podia cometre només el crim per molt que volguera. Havia de saber moltes coses sobre ell, qui era, quan anava a casa, on aparcava i quin era el seu cotxe. L’única font d’informació era la seua dona, qui va trair la confiança d’Antonio”, ha ressaltat el ministeri públic.

PLA “MOLT INTEL·LIGENT”

El pla va ser “molt intel·ligent”, ha descrit el fiscal, i la data i l’elecció del garatge com a escenari del crim va ser “ideal”. Va ser Maje, ha mantingut el fiscal, qui li va donar les claus del garatge a Salva perquè el matara, i qui li va comunicar al seu espòs que la nit abans del crim tenia guàrdia a l’hospital i no dormiria a casa, amb el que podia deixar el seu vehicle en el pàrquing.

I el crim “va ser a traïció, per sorpresa, sense possibilitat de defensa ni reacció. L’acusat es va amagar, armat, i va matar a Antonio de ganivetades, de manera segura, per a no fallar, tal com li va demanar l’acusada. El no va fallar, li va matar i li va rematar a ganivetades. És brutal”, ha lamentat.

“Després del crim continuen junts i es donen un telèfon mòbil per a parlar entre ells. S’arriben a riure de la justícia i estan disposats a acceptar que agafen a un altre pel crim”, ha advertit, i ha assenyalat que l’encobriment que al·lega Maje “insulta a la intel·ligència”.

Sobre el mòbil del crim, el fiscal ha afirmat que és una cosa íntima” i ha assenyalat que no creu que fora econòmic: “Amb l’assassinat, Salva destrossava la seua vida i ella es llevava al seu marit del mig i, a més, es guanyava una pensió i dues pòlisses d’assegurança”, ha dit per a aclarir que això va ser una conseqüència, no el mòbil. Amb tots els arguments, ha demanat justícia i condemna per a Maje i Salva.

L’acusació particular, per part seua, ha coincidit amb el fiscal en la planificació del crim i en la culpabilitat de Maje. Ha lamentat el mal moral causat a la família de la víctima, a la qual l’acusada va insultar i va desitjar la mort després de l’assassinat d’Antonio. I ha posat de manifest com ella s’autojustificava després dels fets: “va acusar la víctima de maltractar-li, de ser possessiu, controlar-li i tindre mal caràcter”, ha recordat. Finalment, s’ha referit a ella amb tres M: “maldat, manipuladora i mentidera”.

L’objecte de veredicte s’entregarà aquest divendres al jurat perquè prenga una decisió sobre la culpabilitat o no dels acusats. No tenen termini per a això.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 1 =