25n
25N
25N

El fiscal que acusa una parella de matar els seus dos fills en un ritual a Godella: "No hi ha res més brutal"

El fiscal que acusa una parella de matar els seus dos fills en un ritual a Godella: "No hi ha res més brutal"
31/05/2021 -

El fiscal que acusa una parella d’assassinar els seus dos fills en un ritual practicat en una casa de camp situada en la localitat valenciana de Godella el març de 2019 ha recalcat aquest dilluns a l’inici de la vista que és el juí “més brutal” en el qual ha hagut de participar al llarg de la seua dilatada trajectòria perquè “no hi ha res més brutal que la mort d’uns xiquets a les mans dels seus pares”. “Els dos volien posar fi a la vida dels seus fills menors i així ho van fer”, ha assenyalat.

La vista ha arrancat aquest dilluns en l’Audiència de València amb la selecció del jurat, un procés que s’ha perllongat durant prop de quatre hores i la lectura dels escrits d’acusació i defensa i la intervenció de les parts.

El fiscal demana per al pare dels xiquets, Gabriel, una pena de cinquanta anys de presó per dos delictes d’assassinat amb la circumstància agreujant de parentiu, mentre que per a la dona, María, sol·licita una mesura d’internament en apreciar l’eximent completa d’anomalia psíquica. El ministeri públic els sol·licita, a més, en matèria de responsabilitat civil, el pagament d’una indemnització per als avis paterns i materns de 300.000 euros per danys morals.

Per la seua banda, la defensa del pare ha demanat la lliure absolució, ja que assegura que va ser la mare, a qui no se li va diagnosticar la malaltia mental que pateix, qui va portar als xiquets fora de casa mentre ell dormia i sense el seu coneixement els va colpejar en la zona del cap amb un objecte pesat. Aquesta “brutal agressió”, ha afirmat, va ser el que va causar la mort dels xiquets i posteriorment va procedir a enterrar els cossos en una parcel·la també “sense coneixement ni intervenció” del seu defés.

De la mateixa manera, l’advocada de la mare ha demanat la lliure absolució en mantenir que ella no va executar els actes que li imputa la Fiscalia i que només va procedir a enterrar els cossos dels seus fills quan se’ls va trobar ja sense vida.

No obstant això, el fiscal ha recordat al jurat que l’autor d’un fet delictiu no només és qui ho executa materialment sinó que hi ha també altres formes d’autoria com els que indueixen a executar-los i la responsabilitat és idèntica i en eixe sentit manté que és ell qui li fica al capdavant a María la necessitat d’alliberar-los del setge al qual, segons ells, eren sotmesos.

“TENIA ABDUÏDA A MARÍA”

En eixe sentit, refuta la petició d’absolució de defensa perquè manté que va haver-hi una inducció i una coparticipació de Gabriel a qui ha definit com “una persona manipuladora, que tenia abduïda a María” i la controlava de manera “sistemàtica apartant-la del seu entorn familiar i d’amics”. “Li tenia menjat el cap”, ha afirmat de Gabriel, de qui ha apuntat una personalitat “‘camaleònica'” que en “el seu propi interés era capaç de mostrar-se afable i respectuós”, però que no obstant això “mostrava falta de respecte i agressions verbals cap a María”.

Per contra, ha definit a María com una persona que estava “arrossegada” per Gabriel i era “fàcilment influenciable per ell”. No obstant això, ha destacat que “estimava als seus fills” i que “mai va tindre un mal gest ni acció violenta amb ells, cosa que de Gabriel no podem dir”.

Els acusats eren parella de fet des de 2011 i, després de viure en diversos llocs d’Europa i Espanya, als mesos de febrer-març de 2017 es van instal·lar en una casa de camp de Godella que van ocupar il·legalment i van arreglar per a fer-la habitable, tal com es desprén de l’escrit fiscal.

La parella compartia creences místiques-religioses i, així, creien en la regressió, en la purificació de les ànimes mitjançant banys d’aigua i en el renaixement de les ànimes després de la mort dels cossos. Aquestes creences, inicialment professades per l’home i “li les va ficar en el cap a María”.

Segons el fiscal, entre les 22 hores del 13 març de 2019 i les 4 hores de l’endemà, els acusats, actuant de comú acord, primer van banyar en la piscina de la casa als menors per a purificar-los i posteriorment els van propinar multitud de violents colps, fonamentalment en la zona del cap, bé amb un objecte contundent o bé contra el terra.

A conseqüència de l’agressió, els xiquets van patir sengles traumatismes cranioencefàlics, amb múltiples fractures cranials i lesions encefàliques que els van provocar la mort.

Després d’açò, van enterrar els cossos sense vida en diferents llocs de la parcel·la on se situava l’habitatge. En eixe moment la dona patia una esquizofrènia de tipus paranoide, que es trobava en fase de brot agut, que anul·lava les bases psicobiològiques de la seua intel·ligència i voluntat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 5 =