caixa popular

Les primeres obres de la Línia 10 de Metrovalencia comencen a l'abril amb un termini d'execució de set mesos i mig

Les primeres obres de la Línia 10 de Metrovalencia comencen a l'abril amb un termini d'execució de set mesos i mig

La línia 10 està cada vegada més a prop. Hui, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha fet efectiva la signatura del contracte corresponent a les primeres obres d’infraestructura de la Línia 10 (Alacant-Natzaret) de Metrovalencia, en el tram entre les parades d’Estimat Granell i la prolongació fins a Germans Maristes.

El director gerent d’FGV, Juan Andrés Sánchez Jordán, ha signat el contracte amb l’empresa FCC Construcció SA, adjudicatària d’aquestes obres. Aquesta actuació compta amb un pressupost inicial de 3.664.420,87 milions d’euros, IVA inclòs, i un termini d’execució de set mesos i mig.

Cal recordar que tal com va anunciar el president Ximo Puig, la Generalitat reprendrà les obres de l’antiga T2. D’aquesta manera, la nova Línia 10 compta amb una inversió total de 50 milions d’euros per a executar les obres previstes entre el carrer Alacant i Natzaret.

L’objectiu de la Generalitat és completar els treballs previstos en 2021. El projecte està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Les obres d’aquesta infraestructura tramviària que combina trams subterranis i en superfície, anteriorment denominada T2, van començar l’any 2006 i es van paralitzar l’any 2011, per falta de pressupost, després d’invertir al voltant de 200 milions d’euros.

Actuacions previstes

FGV ha previst que aquestes primeres obres comencen el mes vinent d’abril amb la construcció de la rampa de connexió del túnel de l’estació d’Estimat Granell i el tram tramviari en superfície fins a la ubicació de la nova parada de Germans Maristes, juntament amb la connexió amb la plataforma actualment construïda.

La construcció de la nova parada en superfície de Germans Maristes, situada al carrer Estimat Granell, comporta també l’execució del desviament de tots els serveis afectats i l’adequació de la urbanització de l’entorn.
A més, aquesta intervenció contempla instal·lar de nou la infraestructura del tram tramviari de l’encreuament del carrer Antonio Ferrandis que en el seu moment es va retirar per a facilitar la circulació de vehicles.

Després d’aquesta primera actuació, FGV té previst executar també les obres corresponents a arquitectura i equipament de parades i estacions; electrificació i subestacions; senyalització i comunicacions; i tallers provisionals.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × quatre =