25n
25N
25N

Finalitzen les primeres obres de la Línia 10 de Metrovalencia

Després d’aquesta primera actuació, els treballs continuaran en el traçat subterrani que compta amb tres estacions

Finalitzen les primeres obres de la Línia 10 de Metrovalencia
19/02/2020 -

La Generalitat ha completat les primeres obres d’infraestructura de la futura Línia 10 (Alacant-Natzaret) de Metrovalencia, en el tram comprés entre les parades d’Amado Granell i la prolongació fins a Hermanos Maristas.

La inversió destinada a aquest tram per part de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha sigut de 3.881.373 euros, IVA inclòs. Aquestes primeres actuacions han permés completar la construcció de la rampa de connexió del túnel de l’estació d’Amado Granell i el tram tramviari en superfície (a l’altura de la seu del Col·legi de Metges), fins a la nova parada d’Hermanos Maristas, juntament amb la connexió amb la plataforma actualment construïda.

Des de la parada d’Hermanos Maristas es facilitarà l’accés a Quatre Carreres, Ciutat de la Justícia, Ciutat del Bàsquet, Font de Sant Lluís i el futur pavelló València Arena.

La Línia 10, una vegada completada permetrà unir el centre de València amb la zona de la Ciutat de les Arts i les Ciències, i el barri de Natzaret, ampliant de manera molt considerable l’oferta de transport de la xarxa de Metrovalencia, i afavorint la implantació d’un model de mobilitat sostenible en el conjunt de la ciutat i la seua àrea metropolitana.

Les primeres obres d’aquesta infraestructura van començar l’any 2006 i es van paralitzar en 2011, per falta de pressupost, després d’invertir al voltant de 200 milions d’euros. El 12 de juny de 2017 el mateix president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar que la Generalitat reprendria, després d’anys d’abandó, les obres amb finançament de la Unió Europea.

La Línia 10 combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5,3 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).

El projecte de construcció del conjunt d’aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − setze =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud