25n
25N
25N

21 societats musicals locals i internacionals participaran en el Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València 2019

21 societats musicals locals i internacionals participaran en el Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València 2019
05/02/2019 -

Conclòs el termini d’inscripció per a la 133 edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València 2019, que se celebrarà al Palau de la Música del 18 al 21 de juliol, hui es procedirà al sorteig de participació i orde d’actuació de les bandes inscrites.

La regidora de Cultura, presidenta del Palau de la Música i del Comité organitzador del concurs, Gloria Tello, ha volgut ressaltar la importància d’aquesta trobada musical, en la qual «hi haurà una presència internacional més important» i en la qual «es tornarà a superar la xifra de 2.000 músics en els diferents escenaris on es desenvoluparà».

Per a Tello, aquest certamen «és l’únic d’aquesta magnitud que té un caràcter anual i en el que més societats musicals, en nombre de músics, participen de la resta de certàmens nacionals i internacionals». A més, ha afegit que «una dada molt important en aquests temps és que aquest certamen és el que posseeix més quantitat de diners per premis i per participació».

Entre les diferents seccions que ofereix el festival (honor, primera, segona i tercera), nou bandes provenen de diverses localitats de la Comunitat Valenciana, huit són de la resta del territori espanyol (Albacete, Madrid, Ciudad Real, La Corunya, Huelva, Tenerife, Toledo i Pontevedra) i quatre estrangeres (Colòmbia, Portugal i Bèlgica).

En les seccions tercera i segona participaran un màxim de sis bandes: tres valencianes i tres nacionals i internacionals, mentre que per a les seccions primera i d’honor, seran un total de cinc (tres valencianes, una nacional i una altra internacional).

Durant el sorteig, s’entregaran a les agrupacions participants les partitures de les obres obligades. Aquestes partitures són Los últimos días de Troya de David Rivas, per a la secció tercera; Brigantia dels vents de la compositora argentina Eva Lopszyc, per a la segona; La rosa del desierto de Martínez Gallego per a la primera i, Soulful Stones de José Suñer per a la secció d’honor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + setze =

bombers
CCCC
bombers