25n
25N
25N

Hui finalitza el permís retribuït recuperable per als treballadors d'activitats no essencials

Tornaran al treball a partir del dilluns, una vegada acaben les vacances de Setmana Santa

Hui finalitza el permís retribuït recuperable per als treballadors d'activitats no essencials
09/04/2020 -

El permís retribuït recuperable aprovat pel Govern fa dues setmanes per a restringir la mobilitat dels treballadors d’activitats no essencials finalitza aquest dijous, per la qual cosa la gran majoria d’aquests empleats tornaran als seus llocs de treball el dilluns, una vegada finalitzen les vacances de Setmana Santa, excepte en les comunitats autònomes on el dilluns és festiu.

En concret, venç el permís retribuït recuperable aprovat pel Govern, de caràcter obligatori i limitat en el temps entre els dies 30 de març i aquest dijous, 9 d’abril, per a tot el personal laboral per compte d’alié que preste serveis en empreses o entitats del sector públic o privat que desenvolupen les activitats no essencials.

No obstant això, s’exceptuava a les persones que estaven desenvolupant ja la seua activitat a distància o mitjançant teletreball, a les persones incorporades en expedients de regulació d’ocupació (ERTO), a persones que en situació incapacitat temporal o amb un permís de paternitat o maternitat, als treballadors de serveis essencials o aquells exclosos pel decret de declaració d’estat d’alarma.

La recuperació de les hores de treball dels 8 dies lectius de permís podrà fer-se efectiva des de l’endemà a la finalització de l’estat d’alarma fins al 31 de desembre de 2020, prèvia negociació en un període de consultes obert a aquest efecte entre l’empresa i la representació legal de les persones treballadores, que tindrà una duració màxima de set dies.

FI DE LA “HIBERNACIÓ” DE L’ECONOMIA

Amb la finalitat del permís retribuït recuperable, una mesura qualificada pel Govern com “extraordinàriament efectiva” per a reduir els nivells de mobilitat als dels caps de setmana, conclou la “hibernació” de l’economia i deixarà d’estar restringida la mobilitat per al desplaçament al lloc de treball per a efectuar prestacions laborals, professionals o empresarials d’activitats no essencials.

D’aquesta forma, la majoria dels treballadors d’activitats no essencials tornaran als seus llocs de treball aquest dilluns de Pasqua, excepte en les comunitats en les quals és festiu (Balears, Cantàbria, Castella-la Manxa, Comunitat Valenciana, Catalunya, La Rioja, Navarra i País Basc).

Al seu torn, els treballadors de serveis essencials, com el personal sanitari, les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, l’Exèrcit, els serveis de transport o els supermercats continuaran desenvolupant la seua activitat amb normalitat, com han fet fins ara.

Així, a partir d’aquest pròxim dilluns es torna a la situació dels primers 15 dies de l’estat d’alarma, per la qual cosa tornaran a reincorporar-se els treballadors d’activitats no essencials, com la construcció, però es mantenen els protocols del caràcter preferent del treball a distància i el teletreball quan es puga desenvolupar d’aqueixa forma, al costat de les mesures de protecció i higiene.

DESESCALADA

La portaveu del Govern, María Jesús Montero, va afirmar que el següent pas serà el de la fase de desescalada de les mesures de confinament, que vindrà determinada per les recomanacions dictades pels científics, tècnics i sanitaris.

Aquesta desescalada es produirà gradualment a partir del pròxim 26 d’abril, data en la qual conclourà la pròrroga de l’estat d’alarma que validarà aquest dijous el Congrés.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − setze =