25n
25N
25N

Finalitzen les Festes Populars 2016 amb un balanç marcat per la participació i la inclusió

València Extra va viure alguns dels actes de la programació amb els seus veïns.

Finalitzen les Festes Populars 2016 amb un balanç marcat per la participació i la inclusió
18/08/2016 -

Les celebracions del Dia del Gos han tancat aquest dimecres les Festes Populars 2016 de Paiporta, marcades per un canvi de rumb en aspectes com la participació ciutadana i la lluita per la inclusió. En la recta final, han destacat activitats com l’encesa de la mascletà del dia 16 a càrrec de la fundadora d’ALDIS Paiporta, Rosalina Ferriols, la tradicional processó de Sant Roc, o el castell de focs del dia gran de les festes.

La participació d’ALDIS en la mascletà és, en paraules de l’alcaldessa, Isabel Martín, “més que un gest”, ja que “la pretensió de l’equip de govern es continuar avançant en la inclusió de les persones amb diversitat funcional en un moment tan important com les festes”. En aquesta línia, enguany s’ha traduït al llenguatge de signes un dels actes centrals, l’Ambaixada de Moros i Cristians, gràcies a la col·laboració de la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (FESORD CV).
DSC_2548e

Abans d’aquesta mascletà, de la recta final també van destacar activitats com el Concert de Sant Roc, que va tornar al seu emplaçament històric de la Plaça Cervantes, en obres per la reforma del mercat municipal els últims temps. Més de 500 persones presenciaren l’actuació de la Banda Primitiva, que va estrenar una obra d’un dels seus clarinetistes, Eduardo Betes Ribes, dedicada a la seua iaia amb motiu del seu 90 aniversari.

Quant a la participació ciutadana, diferents associacions i col·lectius anònims han contribuït de forma decisiva al desenvolupament de les Festes Populars. S’ha comptat amb elles per a la Festa del Melonet o la degustació del guisat de Sant Roc, una acció que també incloïa la recuperació de tradicions, de la mateixa manera que la partida de pilota del dia 11 d’agost.

DSC_3074eEl regidor de Cultura, Alberto Torralba, ha valorat molt positivament el desenvolupament general de les festes: “Hem superat les expectatives en diferents aspectes, com per exemple, crear un veritable ambient de festa a tot el poble. I això ha sigut gràcies, en part, a les 15 associacions que han optat per recuperar els sopar a la fresca a la porta de les seues seus. En aquest sentit, estem satisfets”. Així mateix, Torralba ha destacat que “s’han apropat les diferents activitats a tots els racons de Paiporta, a cada barri, amb una bona acceptació del públic”.

Altre objectiu de l’equip de govern era disminuir el nombre d’incidències relacionades amb la seguretat i la ingesta d’alcohol. En aquest sentit, i a falta de dades definitives, la informació prèvia apunta a unes festes més segures i amb molts menys incidents que altres anys. “Pareix que no ha hagut cap incidència greu en comparació amb edicions anteriors de les festes i, en eixe sentit, és altre objectiu acomplert”, ha explicat l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín.

“Per la meua banda, vull expressar el meu agraïment a les associacions que s’han mostrat proactives i han participat en l’organització d’activitats, i també a les veïnes i veïns que han assistit als actes de la programació i han format part de la festa d’una manera o altra”, ha conclòs el regidor de Cultura, Alberto Torralba.

Des de València Extra hem pogut acompanyar als veïns durant la setmana de les seues festes populars. Una gran batucada va marcar el ritme a l’inici de les festes. Sens dubte, un moment divertit i màgic va ser la tradicional festa del melonet i per a posar el punt gastronòmic no podia faltar el tradicional guisat de Sant Roc.

 

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 13 =