25n
25N
25N

La figura de l'alcalde de nit agafa força

La figura de l'alcalde de nit agafa força
03/10/2018 -

L’alcalde de nit, una figura implantada en diverses ciutats europees i espanyoles per ordenar l’oci nocturn i evitar les friccions que aquest pot ocasionar amb el veïnat, ha sigut el principal assumpte a tractar de la reunió que hui han mantingut a l’Ajuntament l’alcalde de València, Joan Ribó, i el president de la Federació Empresarial d’Hostaleria de València, Manuel Espinar.

En aquesta trobada, en què també ha participat el regidor d’Espai Públic, Carlos Galiana, s’ha parlat de mesures per a millorar la convivència entre les persones que gaudeixen de l’oci nocturn a la ciutat i del veïnat dels llocs propers als establiments d’oci. Així, tal com ha explicat posteriorment Joan Ribó, «Manuel Espinar ha proposat la implantació de l’esmentat alcalde de nit com un mecanisme que funciona en altres grans ciutats, com ara Madrid».

«En el Govern de la Nau volem estudiar aquesta figura i, de fet, ens posarem en contacte amb els responsables de les ciutats que compten amb aquest mediador que tracta de conciliar el desenvolupament de les activitats dels establiments d’oci nocturn amb el respecte al descans de la ciutadania», ha explicat Joan Ribó.

En definitiva, «buscarem mecanismes de convivència per resoldre qualsevol situació de conflicte com la que es pot generar entre la joventut que vol gaudir de la nit en una terrassa i el veïnat que vol dormir, amb tots els drets, al costat. I l’alcalde de nit, que funciona a altres ciutats, pot ser una solució».

De fet, ha conclòs l’alcalde, «la regidoria d’Espai Públic ha estat estudiant, des de fa mesos, aquesta possibilitat, analitzant l’actuació que aquesta figura desenvolupa en altres ciutats europees –és el cas d’Amsterdam, Milà, Berlín o Londres- i la manera com podria adequar-se a la realitat valenciana, si així és possible».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 2 =

Informacion coronavirus