caixa popular

Les Festes Populars de Paiporta comencen a prendre forma després del taller participatiu

Les Festes Populars de Paiporta comencen a prendre forma després del taller participatiu
31/05/2017 -

L’Auditori Municipal de Paipota va acollir aquest dilluns el taller ‘Participa en festes’, impulsat per les regidories de Cultura i Participació Ciutadana per a donar veu al veïnat en la confecció de les Festes Populars 2017. Un total de 21 entitats i associacions, així com desenes de persones, van prendre part en aquesta activitat, gràcies a la qual s’ha pogut configurar un primer esborrany de la programació festiva.

En el taller, les persones participants es dividiren en grups de sis per a proposar i prioritzar activitats per franges d’edat i temes. Així mateix, s’havia d’especificar si l’organització podia anar a càrrec d’alguna entitat, o era l’Ajuntament de Paiporta qui havia de sufragar-les. Tal com es va explicar en la reunió informativa de dues setmanes enrere, hi havia criteris que es valoraven positivament a l’hora de tindre-les en compte, com era el fet que no contingueren activitats amb maltractament animal, que promogueren la participació o els valors com la igualtat de gènere i la paritat.

En aquest sentit, es va donar a conéixer la decisió de no subvencionar l’activitat de tir i arrossegament, ja que des de l’equip de govern de Paiporta es considera que implica maltractament animal. Tot i això, no es prohibirà que es realitze l’activitat, sempre que l’entitat que la promoga ho faça amb els seus propis mitjans.

D’altra banda, es va obrir al taller la decisió sobre la ubicació de les casetes de festa. D’acord amb informes de tècnics i de la Policia Local, enguany hi havia tres possibles zones: Literato Azorín, Mestre Serrano i Carretera de Benetússer. L’assemblea va decidir per votació que enguany les casetes se situaran a la Carretera de Benetússer. Així mateix, es va obrir la possibilitat que entitats i persones particulars proposaren noves ubicacions per a 2018, que hauran d’estudiar-se des del punt de vista tècnic i de seguretat. Jaume I, Carrer Montcada, Sant Antoni, o un solar junt amb la Urbanització l’Horta foren algunes de les alternatives plantejades per a l’any vinent.

“La valoració del taller és absolutament positiva”, va explicar el regidor de Cultura, Alberto Torralba. “Amb les propostes recollides, podem afirmar que un 70 per cent de les activitats de les Festes Populars d’enguany seran de naturalesa participativa, proposades o realitzades directament per la ciutadania”, va afegir el regidor, que va agrair “la implicació de les desenes d’associacions i persones a títol individual que ens han ajudat a configurar les festes i que faran possible la seua celebració”.

La regidora de Transparència, Modernització i Participació Ciutadana, Encarna Signes va comentar que “el poble té ganes de participar en la gestió dels assumptes que després els afecten, i notem que cada vegada n’hi ha més gent en les activitats de participació, cosa que agraïm”.

A partir d’ara, l’equip tècnic de la regidoria de Cultura es posarà a treballar per fer possible la combinació de les activitats proposades pel veïnat amb aquelles que es consideren centrals dins de les Festes Populars.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × un =

viva gym canovas
exposicion caps tallats