caixa popular

'El meu cos no és el teu dret': Per unes festes lliures de violència masclista

#AlertaFeminista ha impulsat una campanya de sensibilització per a prevenir l’assetjament durant les festes

'El meu cos no és el teu dret': Per unes festes lliures de violència masclista
09/07/2018 -

Per segon any consecutiu, la plataforma #AlertaFeminista ha engegat una campanya de sensibilització, amb l’objectiu de promoure unes festes lliures de violència masclista. I és que és en aquesta època de l’any quan la gran majoria dels pobles celebren les seues festes populars. Així, i a causa dels últims casos d’agressions sexuals, com el de La Manada, des del col·lectiu han posat a la disposició d’associacions, organitzacions socials, comissions de festes o tot aquell que ho vulga, cartells o material per a xarxes socials que reivindiquen el dret de les dones a gaudir lliurement, però també fan una crida a la societat a no mirar cap a un altre costat si es produeix assetjament o agressió, així com a denunciar als agressors.

Amb lemes com ‘Beure massa, no et disculpa’, ‘Tinguem la festa en pau. L’assetjament és un delicte’ o ‘El meu cos no és el teu dret’, Alerta Feminista vol traslladar a la societat quatre idees fonamentals: que l’assetjament no és una broma, sinó que està tipificat com un delicte; que és necessari prendre partit i actuar si veiem assetjament, deixant de costat la posició de còmplice; que res, ni l’alcohol, ni la vestimenta, justifica l’agressió cap a les dones; i que tots tenim dret a divertir-nos en unes festes lliures de violència masclista.

No obstant això, aquesta campanya també llança un missatge directe als homes posant el focus en la responsabilitat. Així, i a més d’instar al fet que actuen en el cas de presenciar una agressió, també incideixen en la idea que ‘assetjar a una dona, tocar-la sense el seu consentiment o agredir-la verbalment és violència masclista’.

agresión sexual

Aquesta campanya de sensibilització també s’ha acompanyat d’una petició als diferents Ajuntaments per a exigir que prenguen cartes en l’assumpte, i impulsen mesures contundents per a prevenir les agressions i fer partícip a les comissions de festes per a fer ‘un front comú per unes festes lliures de violència’. Així mateix, i en el cas que es produïsquen aquestes agressions masclistes, Alerta Feminista demana als consistoris que es perseguisquen.

Bàndol per a les festes 2018 d’AlertaFeminista

El Moviment #AlertaFeminista fa saber:

Que les dones tenim dret a ocupar el carrer a qualsevol hora del dia o de la nit sense por, sense estar exposades a la violència, el risc i les agressions sexistes, siguen de la intensitat que siguen.

Que volem unes FESTES lliures d’agressions sexistes i per això convidem a tota la ciutadania a adoptar una actitud compromesa enfront de qualsevol tipus d’agressió contra les dones, socorrent i recolzant a les quals siguen agredides i aïllant i denunciant als agressors.

Volem gaudir d’unes FESTES en les quals les dones puguem expressar-nos i gaudir de forma lliure, segura i en igualtat.

• No val tot.
• Ni l’ús ni l’abús de cap droga justifiquen els atacs sexistes. Res els justifica.
• El NO de les dones segueix sent NO.
• L’assetjament a les dones no és una broma, és un delicte tipificat.

#TinguemLaFestaEnPau  # ElMeuCosNoÉsElTeuDret

agresión sexual

Punts violeta

La vicepresidenta, Mónica Oltra, ha presentat els punts violeta, que estaran presents en els festivals musicals de la Comunitat Valenciana. L’objectiu dels espais violeta és que les dones puguen gaudir dels festivals sense sentir-se “assetjades, humiliades o observades”, ha matisat. Es tracta d’un expositor físic i ben visible, situat entre el públic, per a atallar les possibles agressions masclistes que puguen patir les dones durant la celebració dels festivals i conscienciar a totes les persones.

Així mateix, serviran per a potenciar els valors de la igualtat en l’oci i la cultura musical, perquè segons dades de l’Observatori Noctámbul@s, dependent de la Fundació Salut i Comunitat, citats per Oltra, un 57 per cent de xiques joves han patit alguna vegada comentaris incòmodes, insistència davant una negativa a iniciar una relació o tocaments indesitjats mentre estaven de festa, front un 4 per cent dels xics.

agresión sexual

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × quatre =

sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC