25n
25N
25N

València es vesteix de festa per a celebrar el dia de la Mare de Déu dels Desemparats

Descobreix tota la programació per a la festivitat de la Verge dels Desemparats de València 2019

València es vesteix de festa per a celebrar el dia de la Mare de Déu dels Desemparats
08/05/2019 -

La festivitat de la Verge dels Desemparats inunda València de festa i devoció. Balls tradicionals, com les dansaes, el besamans popular o el famós trasllat de la Verge conformen alguns dels actes més destacats de la programació d’aquesta celebració que mostra la cultura i la tradició valenciana.

Tapiz- San- Vicente- Ferrer

Tapís de la Verge dels Desemparats

Sens dubte, el dia gran és el pròxim 12 de maig, quan milers de valencians i valencianes es concentren en la Plaça de la Verge per a ser testimonis d’eixe trasllat de la Verge dels Desemparats que emociona a tots els assistents. No obstant això, els actes festius comencen dies abans.

Concretament, hui, 8 de maig, els venedors del Mercat Central de València organitzen la seua tradicional ofrena a la imatge que es venera a l’interior d’aquest mercat municipal. Així, a les 11.00 hores, acompanyats de la música del tabal i la dolçaina comença l’ofrena floral a la Verge, que romandrà exposada al públic fins al 15 de maig.

Així mateix, el divendres, 10 de maig, l’Ajuntament de València, a través de la regidoria de Cultura Festiva, instal·larà el tradicional tapís per la festivitat de la Mare de Déu dels Desemparats que, en aquesta ocasió, retrà homenatge a Sant Vicent Ferrer en complir-se 600 anys de la mort del sant. Tant eixa nit, com la del dissabte tindran lloc les dansaes. Així mateix, es dispararà un castell de focs artificials en l’antic llit del riu Túria l’11 de maig. Encara es desconeix l’horari.

No obstant això, els actes en honor a la Geperudeta s’allarguen fins al 31 de maig, en el qual les diferents parròquies de la ciutat acullen misses cantades i misses solemnes en l’honor a la patrona de València. Això sí, el diumenge 12 de maig, la ciutat es vesteix de festa per a celebrar el dia gran.

12 de maig. Festivitat de la Verge dels Desemparats

5.00 h. Missa de Descoberta

6.00 h. Missa de l’Associació Amics del camí Verge dels Desemparats de Paterna.

8.00 h. Missa d’Infants en l’altar de la plaça. Durant la missa, cantarà la Coral Juan Bautista Comes, acompanyada de l’Orquestra del conservatori José Iturbi de València i amb la presència de l’Escolania de la Verge dels Desemparats.

10.30 h. Trasllat de la imatge de la Verge a la Catedral per a la missa pontifical.

14.00 h. Mascletà en la Plaça de l’Ajuntament

18.30 h. Processó de la Verge dels Desemparats 2019 per l’itinerari de costum: Catedral, Plaça de la Verge, Cavallers, Tossal, Bolseria, Mercat Central, M.ª Cristina, Sant Vicent, Plaça de la Reina, Mar, Avellanes, Palau, Almoina i Basílica.

El besamans de la Verge dels Desemparats 2019

El besamans té lloc 10 dies després de la celebració del 12 de maig. D’aquesta manera, el 22 de maig es procedirà a la realització d’aquest acte del qual encara es desconeixen més detalls.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + tretze =

museo prehistoria