25n
25N
25N

Bravo ordena investigar la celebració d'una festa sense mesures de seguretat al port d'Alacant

Bravo ordena investigar la celebració d'una festa sense mesures de seguretat al port d'Alacant
08/11/2020 -

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha ordenat a la Unitat Adscrita de la Policia Nacional a la Comunitat Valenciana l’obertura d’una investigació per la suposada celebració en el port d’Alacant d’una festa en la qual no es respectaven les mesures de seguretat sanitàries.

Bravo ha traslladat la petició de manera formal a la comissària de la Policia de la Generalitat, Marisol Conde, després de tindre coneixement d’un vídeo en el qual s’observa a desenes de persones sense màscara i com les taules del local no respecten la distància que marca l’autoritat sanitària.

La titular d’Interior ha assenyalat la “rapidesa” amb la qual ha actuat la Generalitat res més tindre coneixement dels fets investigats i ha explicat que la Policia de la Generalitat investigarà “la veracitat del vídeo” i, una vegada s’haja determinat que l’enregistrament és real i actual, “es faran els esbrinaments necessaris per a identificar als organitzadors i participants en la festa i determinar les possibles sancions a les quals s’enfronten tots ells per l’incompliment de les mesures sanitàries adoptades per a prevenir el contagi de la COVID-19”.

Bravo ha recordat que les persones organitzadores de la festa i les persones participants no només podrien haver infringit l’obligació de portar màscara o no guardar la distància de seguretat, sinó que també es podrien enfrontar a sancions per no respectar el toc de queda si es demostrara que les imatges són posteriors a les 00.00 hores. La consellera ha afegit, a més, que cal recordar que l’oci nocturn té prohibit obrir des del mes d’agost passat.

La consellera ha afirmat que és necessari investigar els fets per a poder “actuar contra aquells que posen en perill la salut de tots”. “El reglament sancionador de la Generalitat preveu precisament que l’Administració siga contundent contra aquells que desoeixen les mesures imposades per l’autoritat sanitària i que, amb la seua irresponsabilitat, posen en joc la vida dels quals estan al seu voltant i poden tirar per la borda el tremend esforç que porten mesos fent la majoria de valencians i valencianes”.

Bravo ha afegit que la Generalitat “continuarà perseguint” situacions com les que semblen haver-se produït en el port d’Alacant, perquè el Consell no pot permetre que, “mentre el sector de l’oci nocturn ha entés la necessitat de les restriccions per a posar fre a la pandèmia, uns pocs intenten traure benefici posant en risc la salut de tots”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × un =