25n
25N
25N

FGV licita per 33 milions d'euros les obres del tram subterrani de la Línia 10 de Metrovalencia

FGV licita per 33 milions d'euros les obres del tram subterrani de la Línia 10 de Metrovalencia
19/09/2019 -

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha licitat el projecte de construcció de la superestructura de via, arquitectura i equipament del tram subterrani de la Línia 10 de Metrovalencia (Alacant-Natzaret) per un import de 33.243.454,42 euros, IVA inclòs.

Els treballs, amb un termini de 18 mesos, comprenen les actuacions necessàries per a condicionar les tres estacions subterrànies d’aquesta línia: Alacant, Russafa i Amador Granell, així com l’equipament del túnel.

El projecte de construcció del conjunt d’aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Comunitat Valenciana 2014-2020, que aporta el 50%.

Segons detalla l’administració autonòmica en un comunicat, les actuacions previstes en el tram subterrani comprenen la reparació de l’estructura construïda, així com el disseny d’altres noves; la instal·lació de la superestructura de via, incloent-hi els aparells de via, drenatge i canalitzacions laterals per a alta tensió, i els treballs d’arquitectura de les tres estacions que inclouen obra de paleta, acabats, paviments, revestiments verticals, mobiliari, etcètera.

A més, s’han inclòs en aquest projecte les instal·lacions elèctriques i enllumenat; mecàniques, lampisteria i sanejament; ventilació, protecció contra incendis; comunicacions; mitjans d’elevació (escales mecàniques i ascensors); senyalització i mobiliari.

Està prevista també la urbanització de les àrees afectades per l’obra i en particular dels accessos a les estacions i el seu entorn.

OBRES JA EN EXECUCIÓ

En l’actualitat, FGV està executant les primeres obres d’infraestructura en el tram comprés entre les parades d’Amado Granell i la prolongació fins a Hermanos Maristas, la inversió dels quals ascendeix a 3.664.420,87 milions d’euros, IVA inclòs, i un termini d’execució de set mesos i mig.

Les primeres actuacions en aquesta línia inclouen la construcció de la rampa de connexió del túnel de l’estació d’Amado Granell i el tram tramviari en superfície, fins a la nova parada de Hermanos Maristas, juntament amb la connexió amb la plataforma actualment construïda i la instal·lació de la infraestructura del tram tramviari de l’encreuament del carrer Antonio Ferrandis, que en el seu moment es va retirar per a facilitar la circulació de vehicles.

La Generalitat té previst licitar els projectes constructius corresponents a electrificació i subestacions; senyalització i comunicacions; i adequació dels tallers provisionals, amb l’objectiu de completar els treballs previstos d’aquesta línia per a la seua posada en 2021.

La Línia 10, una vegada completada, permetrà unir el centre de València amb la zona de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el barri de Natzaret, ampliant de manera molt considerable l’oferta de transport de la xarxa de Metrovalencia, i afavorint la implantació d’un model de mobilitat sostenible en el conjunt de la ciutat i la seua àrea metropolitana.

Les primeres obres d’aquesta infraestructura van començar l’any 2006 i es van paralitzar l’any 2011, per falta de pressupost, després d’invertir al voltant de 200 milions d’euros. El 12 de juny de 2017, el president Ximo Puig va anunciar que la Generalitat reprendria, després d’anys d’abandó, les obres amb el finançament de la Unió Europea.

La Línia 10 combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5,3 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − un =