25n
25N
25N

FGV instal·larà làmines de polivinil en metros i tramvies per a aconseguir un manteniment més ràpid, econòmic i eficaç

FGV instal·larà làmines de polivinil en metros i tramvies per a aconseguir un manteniment més ràpid, econòmic i eficaç
23/05/2021 -

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) instal·larà làmines de polivinil en les carrosseries dels metros i tramvies de Metrovalència i TRAM d’Alacant, amb la finalitat d’aconseguir un manteniment de les unitats més ràpid, econòmic i eficaç.

Per a això, ha licitat per 2.904.000 euros i amb un termini de dos anys els treballs de preparació de la carrosseria i instal·lació de làmines de vinil en les unitats de l’empresa pública, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

En concret, l’actuació es realitzarà en les 44 unitats de tramvia Bombardier que actualment circulen per Metrovalència i TRAM d’Alacant i les 62 unitats de Stadler, 44 de quatre cotxes i 20 de cinc cotxes, que donen servei al metre de València.

Actualment, la carrosseria de les caixes està pintada amb diverses capes que la protegeixen contra la degradació per corrosió i que doten a les unitats d’una identitat de conjunt, però des que van començar a prestar servei han patit el desgast propi de l’explotació, que ha anat degradant la superfície exterior de les unitats.

A més, a pesar que totes les unitats estan dotades d’una capa de laca anti grafiti, la neteja localitzada en determinades zones ocasiona que aquesta capa estiga deteriorada i en algunes àrees acaba desapareixent.

FGV explica que la neteja en casos de vandalisme es realitza amb productes molt agressius que degraden de manera “irreversible” el recobriment de pintura, per la qual cosa es requereix protegir exteriorment les unitats per a evitar la seua erosió, contemplant-se l’aplicació de làmines de vinil com la solució “més idònia”.

D’aquesta manera, s’aconseguirà que el manteniment siga “molt més ràpid i econòmic i, per tant, eficaç”. Després de la instal·lació dels nous vinils, només s’hauria de substituir la peça de la zona afectada, per exemple, en la ratlladura de la carrosseria per les branques d’un arbre o si es tracta d’un grafiti que no ocupe tota la longitud de la unitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + dos =