caixa popular

L'Ajuntament ressalta el valor de la festivitat del Corpus

L'Ajuntament ressalta el valor de la festivitat del Corpus
16/06/2017 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha rebut aquest matí el tradicional Pomell del Corpus, que engalana el balcó principal de l’Ajuntament, des d’on proclama la celebració d’aquesta centenària tradició religiosa i cultural. El president de l’Associació Amics del Corpus, Francisco Esteve, i altres membres d’aquesta agrupació, han arribat a l’Ajuntament a les 9.30 hores per a lliurar als representants municipals aquest motiu floral, que s’orla amb la Senyera, i s’emplaça a la façana de la casa consistorial com una ‘crida” a la festivitat.

L’alcalde, que ha estat acompanyat pel regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha agraït aquest obsequi que és com una invitació a la festa del Corpus. “Està dirigida a tots els valencians i valencianes perquè participen en totes i cadascuna de les celebracions d’aquesta tradició, que data del segle XIV i és una de les més antigues d’Europa, amb un interés cultural que l’Ajuntament vol ressaltar”, ha manifestat.

Per la seua banda, el regidor Pere Fuset, que ha animat la ciutadania i els visitants a descobrir aquesta festa, ha recordat que l’aposta del Govern de la Nau és potenciar el Corpus, un dels màxims tresors del patrimoni festiu de València, i en eixe marc l’any passat va escometre la restauració de totes les Roques i una reforma museística molt important del Museu del Corpus – Casa de les Roques, un treball al qual cal afegir els recents treballs de manteniment preventiu de cadascuna de les Roques que eixiran al carrer”.

Concretament, amb el trasllat d’aquestes escultures de fusta que al·ludeixen a relats bíblics des de l’esmentada Casa de les Roques, que les alberga tot l’any, fins a les Alameditas que es troben al costat de les Torres dels Serrans, han començat hui els festejos que culminaran el pròxim diumenge. Aquesta vesprada, aquestes Roques quedaran exposades a la plaça de la Mare de Déu, enclavament històric on demà dissabte, a les 19.30 hores, se celebrarà una representació del Misteri del Corpus i, posteriorment, a les 23.00 hores, la Banda Municipal interpretarà un concert amb motiu d’aquesta centenària tradició popular.

El diumenge 18, dia en què se celebra la Festa Gran, els actes començaran a les 9.00 hores amb un repic de campanes des de la torre del Micalet, el campanar de la Catedral metropolitana, on a les 10.30 hores es realitzaran oficis religiosos.

A les 12.00 hores, s’efectuaran els voltejos de campanes des del Micalet, i començarà la Cavalcada del Convit, concebuda en origen com un acte en el qual els jurats de la ciutat convidaven la població perquè assistira a la solemne processó del Corpus Christi, acte que començarà a les 19.00 hores i finalitzarà amb un altre volteig de campanes des del Micalet.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 14 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris