25n
25N
25N

Arriba la II Edició de "Arrels", el Festival de Música i Tradició de Torrent

Les músiques de Nàpols, València i Tetuan sonaran en la setmana del 4 al 8 de febrer a la ciutat de Torrent.

Arriba la II Edició de "Arrels", el Festival de Música i Tradició de Torrent
23/01/2019 -

Després de l’experiència positiva de la primera edició, el Festival Arrels de música i tradició que se celebra a Torrent torna el febrer vinent. Es durà a terme durant els dies 5, 6 i 7 de febrer en l’Antic Mercat, culminant el divendres 8 de febrer amb una gran actuació en l’Auditori Vicent Torrent.

En aquesta segona edició, el festival girarà entorn de “El triangle de la vida”, representant la tradició i el patrimoni cultural a través de tres concerts d’artistes de tres diferents ciutats del Mediterrani: Nàpols, Tetuan i, per descomptat, València. A més d’aquests màgics concerts, durant el 4 de febrer es duran a terme diverses propostes didàctiques per a ampliar els coneixements i acostar a les persones a la tradició de la música, dirigits a diferents públics. En primer lloc, al matí hi haurà un concert didàctic pensat per als més menuts, que es farà a través dels col·legis, “Descobrim la música tradicional”. A la vesprada, el concert social es traslladarà al Centre de Majors Santa Elena, amb “Recordem la tradició”, perquè els més majors, al costat de les seues famílies, puguen també tindre l’oportunitat de gaudir d’aquesta experiència única, alguna cosa que molts d’ells i elles no podrien fer si hagueren de desplaçar-se. Finalment, i igual que en l’edició anterior, es portarà acabe una conferència del musicòleg Josep Vicent Frenchina, “Música sense fronteres”, per a iniciar els concerts l’endemà.

El tema central és “el triangle de la vida”, representant la nostra tradició i patrimoni cultural

Des de l’Ajuntament han expressat la seua intenció que el festival es consolide com un esdeveniment cultural de renom a la ciutat de Torrent, donant importància a la tradició i la cultura musical.

Tres concerts, tres ciutats

Els tres concerts centrals, els dies 5, 6 i 7 de febrer a les 20 h en l’Antic Mercat i d’entrada gratuïta, es duran a terme per tres grups diferents de tres ciutats representant el “triangle de la vida”, el tema central.
El primer concert, el dimarts 5, serà a mà de Capella de Ministrers i Pi de Vittorio, “Villanesche alla Napolitana”, inspirat en la villanesca, una peça musical napolitana que representa la queixa d’un amant decebut. Elia Casanova, Pi de Vittorio, Carles Magraner i Robert Cases interpretaran el concert adaptat amb un caràcter més popular. El segon concert, el dimecres, serà el de València, “La veu de la memòria”, interpretat per Pep Gimeno “Botifarra”, Eduard Navarro i Abel García. El trio oferirà un concert basat en la música tradicional valenciana, amb l’aportació d’arranjaments especials per a l’ocasió. Finalment, el dijous 7 de febrer serà el torn de l’Ensemble femení Andalusí de Tetuan, amb “Chaabi”. Aquest ensemble és una formació musical integrada només per dones, amb un repertori centrat en dos tipus de composició, la “Nuba” i el “Chaabi”. En una societat en la qual encara es continua perseguint en molts casos a la dona, aquesta formació ha guanyat el respecte no solament de la societat musulmana, sinó també de l’occident. Les integrants són Iman Kandoussi, Fatine Garti, Hanan, Zahira Zaroual, Meriem Bouchriha i Aziz Samsaoui.

El fermall final serà el concert “El triangle de la vida”, en divendres 8 de febrer en l’Auditori Vicent Torrent, amb una celebració que posarà en comú la música de les tres grans cultures mediterrànies, amb els tres grups dels concerts anteriors, de Nàpols, Tetuan i València, a més de la participació de Capella de Ministrers amb Carles Magraner en la seua direcció. El programa proposa una celebració de la interculturalitat des de la música tradicional per a clausurar el festival. Serà l’únic concert de pagament, a 12 € l’entrada.

El Festival Arrels, que pretén arribar a públic de totes les edats i celebrar la cultura que compartim amb altres llocs, se centra en el mar Mediterrani, on actualment s’està vivint una situació complicada i Carles Magraner, impulsor del projecte, recalca la necessitat de ser conscients. Vincular el conflicte amb la música implica conéixer la nostra realitat, i compartir-la amb aquest llenguatge comú que no entén de fronteres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 4 =

museo prehistoria