25n
25N
25N

Ferrando: 'Estem transformant la Comunitat en una autèntica societat digital'

Ferrando: 'Estem transformant la Comunitat en una autèntica societat digital'
04/04/2017 -

La secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando, ha presentat el balanç del primer any d’implantació del Pla de Transformació Digital de l’Administració Valenciana coincidint amb la 19º edició de la Setmana Informàtica, un esdeveniment que organitza a València la Generalitat en col·laboració amb el Col·legi Oficial d’Enginyeria de la Comunitat Valenciana.

“El pla, que es va presentar a l’abril del 2016, està tenint una evolució espectacular i els seus efectes transformadors ja s’estan deixant veure, quan tan sols ha passat un any de la seua implantació. Cal tenir en compte que el Pla Estratègic de la Generalitat en Tecnologies de la Informació i la Comunicació està previst que per al període 2016-2020 amb una inversió de 560 milions d’euros”, ha afirmat Ferrando.

Els resultats avaluats fins a abril del 2017 no poden ser més encoratjadors. En tan sols un any l’ús dels tràmits electrònics han augmentat més d’un 30% i han superat els 5 milions de tramitacions. A més els pagaments realitzats per via telemàtica s’han duplicat i han aconseguit les 6.700 operacions.

Pel que fa a l’ús de la Carpeta Ciutadana, la plataforma que proporciona al ciutadà una àrea personal on visualitzar l’estat dels seus expedients, el seu ús ha crescut més d’un 140%.

En el capítol on més s’ha notat la transformació dels hàbits de l’administració és en l’ús de la signatura digital. La seua utilització s’ha multiplicat per 600 i s’ha passat d’una mitjana de 400 signatures digitals mensuals fa només un any a més de les 250.000 signatures al mes actualment.

“La labor de la Direcció general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions està transformat la forma de treballar de l’administració i la seua relació amb els ciutadans. S’està reduint dràsticament l’ús del paper, s’agiliten els processos administratius i el seu cost i s’evita als ciutadans desplaçaments innecessaris per a acreditar documents entre les diferents seus administratives”, ha assegurat la secretària autonòmica.

Més sol·licituds amb documentació electròniques

La Generalitat també està estenent l’eina d’identificació Cl@ave, que permet a la ciutadania i les empreses utilitzar la signatura electrònica sense els frens típics que generen els certificats i les targetes, la qual cosa facilita l’ús dels serveis públics digitals perquè poden signar-se des de dispositius mòbils.

A més, la presentació electrònica de sol·licituds amb documentació ha augmentat un 320%. És a dir, prop de 180.000 persones ja s’han estalviat els desplaçaments a finestretes i han presentat per internet els documents requerits.

Així, Ferrando ha assenyalat que, en la Generalitat, “s’estan duent a terme una revolució silenciosa però transformadora que ja està deixant veure els seus fruits. L’aposta del Consell per les TIC és decidida perquè suposen un gran potencial per a millorar el servei als nostres ciutadans. Una política social àgil, una administració de justícia eficient o un sistema educatiu públic innovador passen per una revolució tecnològica com la que estem duent a terme”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + cinc =

museo prehistoria