25n
Orgull
Orgull

Gandia es prepara per a viure la Fira i Festes 2018

Gandia es prepara per a viure la Fira i Festes 2018
07/09/2018 -

Compte enrere per a viure la FIRA I FESTES DE GANDIA de 2018, que tindran lloc des del 28 de setembre fins a l’1 d’octubre. Una Fira que vol representar la nostra història, la nostra essència, però que també es reinventa combinant tradició i modernitat.

Així, la fira d’enguany posa l’accent en els seus distintius més característics, com és el cas del Tio de la Porra, (amb 4 bandes joves, la sénior, la de la Junta de Germandats i la de la Junta Local Fallera), però sense deixar mai d’imaginar i d’innovar en la seua programació, com l’espectacle ‘Sol Bémol’, de la Companyia D’Irque & Fien de Bèlgica: l’ESPECTACLE INAUGURAL DE LA FIRA I FESTES D’ENGUANY, que a l’igual que el Tio de la Porra, tindrà lloc en la plaça Major el 28 de setembre (vesprada-nit). Es tracta d’una funció creativa i poètica que busca estimular la nostra infància i també emocionar-nos. La crítica afirma que Sol Bémol és “indubtablement somiadora, divertida i per a tots els que vulguen”. “Després de l’èxit dels vídeo mapping de les dues primeres edicions (que es van estrenar a Gandia i ja són un reclam internacional), del magnífic espectacle inaugural de l’any passat (Mullier), que vam estrenar amb motiu de la CAPITALITAT CULTURAL VALENCIANA i ja viatja arreu del Món, hem decidit repetir, amb un altre espectacle de gran qualitat artística. Així que fem una crida a la ciutadania perquè comence la Fira i Festes de Gandia en família, amb aquest espectacle inaugural”, ha recordat Morant.

En l’apartat musical cal destacar el CAP DE CARTELL de la Fira i Festes de 2018, VETUSTA MORLA, que també ho porta PRODUCEME, responsables del cicle musical d’estiu Ecena Gandia, precedit de l’actuació del duo MISS DANDY, que serà l’artista convidat que obrirà pas al principal concert de la Fira, el 29 de setembre a l’institut Maria Enríquez. Les entrades ja estaran disponibles dilluns, a les 12 h, en producemelive.com per a tots aquells que vulguen adquirir-les. El preu és molt popular, 25 euros, el més econòmic de la seua gira. “Vull agrair a Pepe Morant i al seu equip de Prodúceme que hagen portat a VETUSTA MORLA a la nostra ciutat, un dels grups més importants del panorama musical español actual. Una vegada més, es demostra que la col·laboració público-privada sols ens porta bones coses, i en este cas fa que la nostra Fira i Festes siga més rica”.

A trets generals, la Fira i Festes de 2018 és una fira molt ATRACTIVA i COMPLETA, OBERTA, INTEGRADORA, IGUALITÀRIA (per primera vegada les dones participaran en la tradicional partida de pilota), i serà una Fira MULTICULTURAL (Festival multicultural en la plaça Prado), dirigida a TOTES i TOTS, a grans i menuts, i per als d’ací i per als de fora.

Una Fira PARTICIPATIVA. A la Fira, en la segona meitat del segle XX, ja hi participava tot l’entramat de la societat, a més dels gremis de la ciutat. Hui, el teixit associatiu continua construint les nostres festes. Un any més, oferim la Fira d’Associacions, al Passeig, entre el Carrer Sant Rafael i la plaça Crist Rei.

Una Fira amb marcat caràcter BORGIÀ. No en va, Sant Francesc de Borja, és el nostre patró i les nostres festes són en el seu honor. Tindrem el Territori Borja a la plaça Escoles Pies, amb la participació de les poblacions vinculades a la família valenciana més universal (Gandia, València, Xàtiva, Canals, Alfauir, Castelló de Rugat, Albaida, La Valldigna, Vallés i Llombai). “Continuem reivindicant el nostre esperit borgià. L’any passat el dissenyador Miquel Suay va presentar una desfilada al Palau Ducal sota el títol ‘Coratge’, una proposta inspirada en la nissaga Borja, i enguany hem volgut seguir homenatjant els Borja, dins la Ruta dels Borja, gràcies al conveni que Gandia va signar amb el director de l’Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer”.

Una Fira que vesarà CULTURA I ART pels quatre costats. (Festival d’arts al carrer, amb 16 companyies valencianes, de l’Estat Espanyol i més internacional que altres edicions: Bèlgica, Itàlia, Argentina, Brasil i França:

Companyia El pájaro Carpintero amb “Sonarium”.
Companyia Nuc amb “Aigua”.
Teatro Nelle Foglie, amb “Imaginaria”.
Companyia Barlou amb “Set Up”.
Mundo Costrini amb “Crazy Mozart”.
Companyia Los los amb “Vintage Brothers”.
Irene de paz amb “La madeja”.
Mumusic amb “Flou Papagayo”.
Circ Pànic amb Mira’t.
Grupo Markeliñe amb “Crusoe”.
Companyia Kicirke amb “Comediante”.
Companyia Jam amb “Hats”.
Companyia Gromic amb “Màgia”.
La Trocamba Matasuna amb “Balcan Gypsy”.
Le grup Cacahuete amb “l’enterrament de maman”.
La Fam amb “Wolfes”.

És important destacar que enguany rescatem el Teatre Serrano que es va privatitzar durant la legislatura passada, i l’actual govern li ha retornat la gestió pública. Així hi haurà 4 espectacles musicals i teatrals:

Divendres 18 – “Concerto a tempo d’umore” de l’Orquestra de Cambra de L’Empordà.
Dissabte 29 – “Hablar por hablar” de Cornejo Films i Pentación Espectáculos.
Diumenge 30 – “la jaula de las locas” de Saga Produccions.
Dilluns 1 – “Dolce Vita” del Mag Lari.

Una Fira carregada d’activitats culturals, musicals, lúdiques o esportives que han organitzat el departament de Cultura de l’Ajuntament i els diferents col·lectius de la ciutat.

El Parc de la Festa acull les actuacions de Zoo, Rayden, Sense Sal i el guanyador de Sona la Dipu, el divendres 28 de setembre. El Jardí de la Marquesa també acull Vermut al migdia amb animació musical i concerts per la nit (tributs…).

Repeteixen els mercats temàtics: Mercat Renaixentista (zona Palau), Mercat Tradicional (zona Sant Josep-Raval), Sóc Àrab (plaça Coloments), el Festival Multicultural en la plaça Prado. Així com la Diada de la Muixeranga i el Sarau de grups de danses, a la plaça Major, el Correfocs, les exhibicions esportives o la mostra de Bonsais.

La plaça Tirant acollirà l’espai gastronòmic amb el Foodtruck Festival i es manté l’espai infantil a la Marquesa.

Exposicions: La Casa de la Marquesa acollirà una mostra de l’obra recent d’Antoni Miró. Mentre que la Sala de Dones del Centre Museístic de l’antic Hospital Sant Marc una exposició col·lectiva sobre el personatge “Ubu” del conegut autor teatral de Laval (ciutat agermanada amb Gandia), Alfred Jarry.

“En definitiva, una fira associada a la cultura en majúscules que mostra les nostres tradicions, la nostra història, la nostra identitat com a poble i els nostres valors. Com alcaldessa, convide a tota la ciutadania i a tot el món en general a gaudir de les nostres festes, atès que també constitueixen un important atractiu turístic”.

 

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − onze =