25n
Orgull
Orgull

València acollirà la 54 Fira del Llibre

València acollirà la 54 Fira del Llibre
11/04/2019 -

Entre els dies 25 d’abril i 5 de maig pròxims, amb dos caps de setmana, dos festius i una cita electoral entremig, la ciutat de València celebrarà la 54 Fira del Llibre, que aquest matí ha sigut presentada en el Saló de Cristall de l’Ajuntament en un acte presidit per l’alcalde Joan Ribó, acompanyat per la regidora de Cultura, Glòria Tello, la directora general de Cultura, Carmen Amoraga, i el president del Gremi de Llibrers, Ignacio Larraz

«Vull convidar tots els valencians i valencianes, de la ciutat i de l’àrea metropolitana, a visitar la Fira del Llibre, que és un esdeveniment cultural de primer ordre, i també a comprar llibres. Llegir és fonamental i clau en la vida de les persones. Ens fa millors», ha afirmat l’alcalde de València, Joan Ribó, en la presentació de la 54 Fira del Llibre de València, que començarà el pròxim dia 25 d’abril als Jardins de Vivers. L’acte ha tingut lloc en el Saló de Cristall i ha comptat amb la participació de la directora general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat, Carmen Amoraga, i del president del Gremi de Llibrers, Ignacio Larraz, acompanyats per la regidora de Cultura, Glòria Tello.

«Els valencians i valencianes ens sentim orgullosos de tindre una Fira del Llibre que torna cada any en plena forma. Per això, des de l’Ajuntament de València contribuïm una vegada més, amb la cessió dels Jardins de Vivers, el Museu de Ciències Naturals, amb el concert de la Banda Municipal, amb una ajuda econòmica i moltes ganes de continuar caminant junts per la senda de la dinamització del sector i el foment de la lectura», ha afirmat l’alcalde, Joan Ribó, en un altre moment de la seua intervenció.

«La Fira del Llibre és important per a la ciutat, com és important apostar per difondre la lectura, per llegir llibres bons que segur trobaran els ciutadans i ciutadanes en Vivers durant la Fira», ha assegurat Ribó, qui ha assenyalat que «parlar de la Fira del Llibre és fer-ho d’una cita ineludible que està per dret propi entre els esdeveniments més esperats i multitudinaris de la vida cultural de la ciutat de València».

Un esdeveniment en el qual, a més de les activitats directament relacionades amb els llibres, «s’hi tractaran molts temes que són de plena actualitat i es realitzaran moltes activitats dirigides a les persones majors i també als xiquets i xiquetes», ha dit l’alcalde Joan Ribó.

INTERESSANT, DIVERTIDA I INSTRUCTIVA

L’acte, presidit per l’alcalde Joan Ribó, ha començat amb la intervenció d’Ignacio Larraz, del Gremi de Llibrers, que ha agraït el suport de les administracions valencianes abans de detallar el programa d’una Fira del Llibre «que dura onze dies, amb dos caps de setmana i dos dies festius». Una fira que ocuparà el passeig d’Antonio Machado dels Jardins de Vivers i que «comptarà amb 107 casetes, amb la presència de 61 autors i autores, amb 18 taules temàtiques, lliurament de guardons, homenatges, recitals i espectacles; amb activitats en família i unes altres que contribuiran a fer de la Fira del Llibre una opció més que interessant, agradable, divertida i instructiva per a tots els públics», com ha recordat més tard Joan Ribó.

Larraz ha dit que la Fira del Llibre «és la gran festa del llibre i de la lectura» i ha destacat alguns actes com l’homenatge a Luis Landero, les 150 activitats obertes al públic o la visita de 4.300 escolars. «La Fira del Llibre es compromet més que mai amb la llibertat», ha assegurat igualment en referir-se a l’organització de debats sobre violència masclista, drets lingüístics, drets de la ciutadania LGTBI, memòria històrica, víctimes del franquisme o drets de les persones migrants

Aquesta 54 edició té un pressupost de 360.000 euros i arranca amb l’objectiu de superar les xifres de visitants i vendes de la passada edició, a les quals també s’ha referit l’alcalde, Joan Ribó. «Estic convençut de l’èxit que espera aquesta nova edició de la Fira del Llibre, del seu atractiu i que aconseguirà grans xifres, com les de més de 500.000 visitants i un milió d’euros en vendes de l’anterior edició. Per això, faig una crida a tota la ciutadania perquè no s’ho pot perdre, perquè gaudisca de la fira, compre llibres i es deixe portar per la meravellosa màgia de la literatura».

Per la seua part, la directora general de Cultura, i també guardonada escriptora, Carmen Amoraga, ha afirmat que «la cultura és el que fa alçar la mirada a l’ésser humà», i s’ha referit a la Fira del Llibre com la «Festa de les paraules”. Quant a les dades de lectura, habitualment baixes, ha apuntat que s’ha registrat una lleugera millora. “Les últimes dades són esperançadors. Anem millorant a poc a poc i la Fira del Llibre contribueix a eixa millora»

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre − un =