25n
Orgull
Orgull

La Federació de veïns i veïnes de València exigeix el ple compliment de la Llei de Turisme i invertir recursos per a fer complir les ordenances i impedir els abusos

Critica que Visit València només parle de creixement i promoció turística sense atendre els efectes indesitjats del turisme massiu i reclama un 10% del seu pressupost per a pal·liar aquests efectes

La Federació de veïns i veïnes de València exigeix el ple compliment de la Llei de Turisme i invertir recursos per a fer complir les ordenances i impedir els abusos
26/07/2021 -

En el ple convocat per al dia de hui, i al fil de l’informe d’actuacions presentat el moviment veïnal ha formulat dues propostes per a denunciar que les coses no van bé. Per aquesta raó, han criticat que ja no es pot continuar parlant de reprendre la línia del creixement sense atendre els problemes que ja s’estan produint a la ciutat en matèria d’habitatge i espai públic.

La primera d’aquestes propostes ha sigut la reclamació del ple compliment de la Llei de Turisme i Hospitalitat.
Particularment en el que fa referència a l’elaboració del mapa de recursos turístics i el PIAT o pla d’intervenció en àmbits turístics.

D’altra banda, s’ha proposat la inversió d’un milió d’euros per a evitar els impactes negatius que la promoció turística aquesta tenint en la vida de la ciutat. D’aquesta manera, dels 8 milions d’euros que anualment consumeix l’entitat Visit València, s’ha demanat comprovar quant s’inverteix en inspeccions o a controlar l’activitat turística, una activitat que se sap que té un fort impacte pels moviments especulatius que provoca. Per això, des de la Federació es planteja la necessitat de destinar almenys un 10% del que s’inverteix a atraure turistes a pal·liar els efectes negatius del creixement accelerat que provoca.

Així, la Federació ha expressat la seua disconformitat en referència a l’actual situació dels habitatges d’ús turístic, ja que almenys un 40% de l’oferta en VUTs no està reglada, ni podrà estar-ho d’aplicar-se la normativa vigent.

A més, les denúncies dels particulars per l’activitat turística tarden almenys dos anys a resoldre’s i els desnonaments i la no renovació de contractes de lloguer són un degoteig silenciós, casí anònim, que està provocant l’èxode de molts residents en districtes com Ciutat Vella o Russafa.

Des d’aquesta entitat veïnal, s’ha recordat que el model actual “no és sostenible” socialment pel greu malestar que ocasiona. “La sostenibilitat no es mesura només per les emissions del CO₂, es mesura fonamentalment pel seu cost social: encariment de l’habitatge, desallotjaments, contaminació acústica, espai públic. I aqueix cost, ara com ara, és desorbitat i insostenible”, han assegurat.

Per a acabar amb l’actual conflicte és necessari avançar en el ple compliment de la Llei de Turisme i hospitalitat i a destinar recursos suficients a avaluar l’impacte de l’activitat turística en els barris i garantir el ple compliment de les ordenances.

En el cas de Ciutat Vella, és especialment cridaner que es lleven bancs públics per a ampliar més encara les terrasses, que hi haja edificis sencers d’apartaments o bars que funcionen sense llicència de cap classe i amb elevat nombre de denúncies a coll. “Amb aquest nivell d’indefensió de la ciutadania és impossible atraure un turisme de qualitat”, han conclòs des de la Federació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 17 =