25n
25N
25N

La Federació Esportiva Municipal coordina un projecte europeu

La Federació Esportiva Municipal coordina un projecte europeu
19/02/2017 -

L’any 2016, la Fundació Esportiva Municipal, juntament amb un consorci de set entitats europees, va presentar el projecte Teleturf, dins de la convocatòria de la Unió Europea Erasmus+ per a l’educació, la formació, la joventut i l’esport, projecte que s’ha aprovat. El seu objectiu principal és millorar les condicions de seguretat i qualitat dels camps esportius de gespa artificial, així com allargar la seua vida útil optimitzant-ne el manteniment.

“Per primera vegada en la història som coordinadors d’un projecte europeu que suposarà un gran impacte econòmic en el manteniment dels camps de gespa artificial. És un gran repte per al nostre organisme i per als nostres professionals”, ha declarat la regidora d’Esports, Maite Girau.

El projecte Teleturf, que està liderat i coordinat per la Fundació Esportiva Municipal, FEM, es desenvoluparà en un termini de dos anys, 2017-2018. Compta amb un pressupost de 147.550 € i està íntegrament finançat per fons de la Unió Europea.

Les set entitats que conformen el consorci juntament amb la FEM són dos investigadors, l’Institut de Biomecànica de València (IBV) i l’ISA-Sport (Països Baixos); tres usuaris finals, que són l’Associació de Capitals Europees de l’Esport (Bèlgica), l’Ajuntament de Marsella (França) i l’Associació de Gestors Esportius de la Comunitat Valenciana, i finalment una empresa especialista en el manteniment de camps, Cespeval.

El desenvolupament del projecte es divideix en tres parts. La primera és la reunió de llançament, que es realitzarà el primer trimestre del 2017 a València amb tots els components del consorci. A continuació s’organitzarà el camp de treball i reunió tècnica a Marsella (França), a final del 2017, on es realitzaran diversos programes tècnics per a validar de forma pràctica els avanços obtinguts, i amb aquesta finalitat es duran a terme proves in situ en camps de gespa. Després se celebrarà una reunió de treball per a consensuar i coordinar els progressos aconseguits.

Finalment, la tercera part del projecte és la denominada presentació de resultats en el Parlament Europeu (Brussel·les), que serà a final del 2018 i en mostrarà les conclusions.

Els resultats de la investigació sobre la gespa artificial es distribuiran entre tots els professionals europeus dedicats al manteniment d’aquest tipus d’infraestructures a través d’un curs en línia gratuït que es realitzarà en quatre idiomes: anglés, francés, holandés i castellà.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + dotze =

museo prehistoria